Α.Γεωργιάδης: Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς έδωσαν την ιστορία μας στα Σκόπια

Α.Γεωργιάδης: Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς έδωσαν την ιστορία μας στα Σκόπια

«Έδωσαν την ιστορία μας στους Σκοπιανούς», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορόντας τους Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο και Νίκο Κοτζιά, και συνέχισε λέγοντας πως «ΣΥΡΙΖΑ και σοβαρότητα δεν πάνε μαζί».

«Μόνο όταν η Ελλάδα πει τους Σκοπιανούς «Μακεδόνες», θα γίνουν «Μακεδόνες»», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

«Η ΝΔ δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από το να θέτει δημοσίως τα δεδομένα. Πρέπει να περάσουν έξι μήνες για να κάνουμε ξανά πρόταση δυσπιστίας», εξήγησε.

«Ο πρώτος πρωθυπουργός που ενέδωσε στις πιέσεις ξένων είναι ο Αλέξης Τσίπρας», σημείωσε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «αν έχουμε εκλογές στην Ελλάδα πριν από τη Συνταγματική Αναθεώρηση στα Σκόπια, η ΝΔ θα ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών».

Σε ότι αφορά το σημερινό δημοψήφισμα στα Σκόπια, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Πριν από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε μια πρόταση δυσπιστίας που είναι το ύψιστο κοινοβουλευτικό όπλο. Γιατί το έκανε αυτό; Γιατί είπαμε ότι αν υπογραφεί αυτή η συμφωνία τότε μετά θα έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα που θα τα βρίσκει μπροστά της η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση. Ποια ήταν η απάντηση του Πάνου Καμμένου. (…) Είπε ο κ. Καμμένος πως ούτως ή άλλως οι Σκοπιανοί θα πούνε όχι σε αυτή τη συμφωνία. Άρα εγώ έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ξέροντας ότι οι Σκοπιανοί θα πουν όχι. Σήμερα έχουμε το δημοψήφισμα. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και οι Σκοπιανοί πουν ναι θα έχουμε δύο δεδομένα.

Πρώτον, θα έχει διαψευστεί για μία ακόμα φορά ο κ. Καμμένος και το κυριότερο θα έχει βρεθεί στην εξής θέση. Εάν δεν πάει αύριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση ώστε να προκληθούν εκλογές πριν οι Σκοπιανοί προχωρήσουν σε συνταγματικές μεταβολές δεν θα υπάρχει κανένας τρόπος στο μέλλον ή οποιαδήποτε επόμενη ελληνική κυβέρνηση να διορθώσει αυτή τη συμφωνία χωρίς μεγάλη ζημιά για την Ελλάδα».

 

Ξεκαθάρισε επίσης πως «Ο μόνος τρόπος για να μείνει η κυβέρνηση ενώ θα έχει άρει την εμπιστοσύνη ο Καμμένος είναι να έχει αποστάτες από τους ΑΝΕΛ». Καταλήγοντας ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είπε πως «Ο κάθε βουλευτής θα πάρει την ευθύνη της ψήφου του όταν έρθει η ώρα. Ο Πάνος Καμμένος αύριο θα πρέπει να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (σ.σ. σε περίπτωση που επικρατήσει το ''ναι'')».