Αδ. Γεωργιάδης: Μεγάλο ενδιαφέρον από Γερμανία για συμμετοχή σε επενδυτικό φόρουμ

Αδ. Γεωργιάδης: Μεγάλο ενδιαφέρον από Γερμανία για συμμετοχή σε επενδυτικό φόρουμ

«Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον επιχειρηματιών από Ελλάδα και Γερμανία για συμμετοχή στο Γερμανοελληνικό επενδυτικό φόρουμ της 9ης Μαρτίου στο Βερολίνο», ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Γερμανό Πρέσβη Ερνστ Ράιχελ, και μέλη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για την προετοιμασία του φόρουμ.

«Οι προσδοκίες από το φόρουμ είναι πολύ υψηλές», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης καθώς, όπως σημείωσε, «οι διμερείς οικονομικές σχέσεις είναι ισχυρές. Η Γερμανία είναι η χώρα με τις περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα βρίσκεται στην ανοδική τροχιά του οικονομικού της κύκλου. Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για να προσελκύσουμε περισσότερες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, στις οποίες είμαστε θετικά διακείμενοι ως Κυβέρνηση και εργαζόμαστε για να τις διευκολύνουμε», τόνισε ο υπουργός.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. κ. Γιάννης Τσακίρης και Χρίστος Δήμας, καθώς και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεράσιμος Θωμάς.