«Ο Π. Πολάκης είναι εμπλεκόμενος - Λέει ότι γνώριζε μάρτυρες»

«Ο Π. Πολάκης είναι εμπλεκόμενος - Λέει ότι γνώριζε μάρτυρες»

«Άμεσα εμπλεκόμενο» στην υπόθεση Noavratis χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είχε δηλώσει ότι γνώριζε τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Πολάκης είναι άμεσα εμπλεκόμενος γιατί είναι ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα που παραδέχτηκε ο ίδιος δημοσίως σε συνέντευξη του ότι γνωρίζει τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Επεξηγεί πως σε δηλώσεις του ο ίδιος ο κ. Πολάκης έχει αναφέρει «Τους ξέρουμε, τους πιάσαμε να κλέβουν και κελάηδησαν». 

Όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης ένας υπουργός υγείας που γνώριζε τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος δεν είναι δυνατόν να μην προσκληθεί και να πει ποιοι είναι και από πού τους γνώριζε.

«Ο κ. Τζανακόπουλος έχει βαρύτερη ενδεχομένως εμπλοκή. Ο φάκελος στην βουλή εκείνο το περίφημο βράδυ με τον κ. Παπαγγελόπουλο τον οποίο ερευνούμε είχε ξεκινήσει με μια επίσκεψη του κ. Τζανακόπουλου στην Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου η οποία είχε κρατήσει πολλές ώρες. Όλοι γνωρίζουν από το δικαστικό ρεπορτάζ ότι ο κ. Τζανακόπουλος συμμετείχε στις συσκέψεις στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τότε με την κα Δημητρίου για το θέμα Novartis άρα θα κληθεί ενόρκως να μας εξηγήσει τι έκανε στον Άρειο Πάγο και γιατί εμπλεκόταν στην δικαστική έρευνα. Άρα δεν γίνεται να μην κληθούν», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. 

Ο Α. Γεωργιάδης τόνισε πως η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς είναι απολύτως απαραίτητη για να υπάρχει ηρεμία στην χώρα. «Άρα η απάντηση στο ερώτημα αν έπρεπε να γίνει αυτή η προκαταρκτική; Ναι, έπρεπε να γίνει. Αλλιώς θα μέναμε όλοι με την απορία ότι κάποια κυβέρνηση έβαλε ψευδομάρτυρες για να χτυπήσει πολιτικούς αντιπάλους» επεσήμανε. 

Ολοκληρώνοντας δήλωσε πως «θα φροντίσουμε εμείς να μην γίνει αρένα η πολιτική ζωή» και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένα δικαστήριο έκρινε χτες ομοφώνως ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis. Μετά από αίτημα του ΚΙΝΑΛ να εξαιρεθούν Πολάκης κ Τζανακόπουλος από την επιτροπή θα γίνει ψηφοφορία. Εφόσον τα κόμματα και τα μέλη τους ψηφίσουν βάση αυτού του αιτήματος η πλειοψηφία της επιτροπής θα αποφασίσει την αποβολή των δυο αυτών ατόμων. Όταν αυτό συμβεί και οι τραμπούκοι βγουν εκτός επιτροπής θα επανέλθει η ηρεμία και θα γίνει μια κανονική συζήτηση».