7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Α. Γεωργιάδης: Αναγέννηση της βιομηχανίας και καινοτομία το όραμά μας για την Ελλάδα

Α. Γεωργιάδης: Αναγέννηση της βιομηχανίας και καινοτομία το όραμά μας για την Ελλάδα
Eurokinissi

Στο όραμα για την αναγέννηση της βιομηχανίας και την μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα καινοτομίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή βράβευσης Ελλήνων Εφευρετών.

Αναλυτικά, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης παρευρέθηκε και απένειμε βραβείο χθες, Τετάρτη, στην τελετή της 4ης Βράβευσης Ελλήνων Εφευρετών, την οποία διοργάνωσε ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).

Πρωταγωνιστές στον σύγχρονο κόσμο

Με την ευκαιρία των βραβείων, ο Α. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα νούμερα του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και τόνισε ότι η πρόοδός του τον τελευταίο 1,5 χρόνο είναι εντυπωσιακή.

Παράλληλα, τόνισε ότι «ένα από τα μεγάλα οράματα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η Ελλάδα σιγά – σιγά να γίνει μία χώρα καινοτομίας».

«Να γίνει μία χώρα που θα πρωταγωνιστήσει στο σύγχρονο κόσμο που αλλάζει με τόσο μεγάλη ταχύτητα, αλλά και που δίνει πολύ μεγάλες ευκαιρίες», τόνισε ο υπουργός.

Αναγέννηση της βιομηχανίας

Είναι επίσης μέσα στο όραμά μας για το μέλλον της χώρας, η αναγέννηση και της βιομηχανίας, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες πέρασε περίοδο πολύ μεγάλης παρακμής, σημείωσε ο Α. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην πανδημία, σημείωσε ότι «όλοι καταλάβαμε με τον πιο σκληρό τρόπο ότι είναι άσχημο για μία οικονομία να στηρίζεται μόνο σε έναν πυλώνα, όπως η δική μας οικονομία περισσότερο στον πυλώνα του τουρισμού, τον οποίον και αγαπάμε και θέλουμε και ενισχύουμε, αλλά δεν μπορεί να είναι μόνο αυτός».

«Πρέπει να αποκτήσει η Ελλάδα και παραγωγική βάση, πρέπει να αποκτήσει και βιομηχανία και για να αποκτήσει βιομηχανία χρειάζεται και την προστασία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας», επισήμανε ο υπουργός.