Τα μαζεύει ο Αλ. Τσίπρας μπρος στην ήττα

Τα μαζεύει ο Αλ. Τσίπρας μπρος στην ήττα

Στροφή 180 μοιρών κάνει ο Αλ. Τσίπρας μπροστά στη διαφαινόμενη ήττα των Ευρωεκλογών και από τον χαρακτηρισμό του αποτελέσματος ως ψήφο εμπιστοσύνης δηλώνει ότι θα αποτελέσει μια εικόνα δημοσκόπησης χωρίς να έχει τεθεί το δίλημμα ποιος θα κυβερνήσει. Μάλιστα σημείωσε ότι ο λαός γνωρίζει πως θα είναι μια κρίσιμη δημοσκόπηση, εν τούτοις ουσιαστικά μάζεψε την αναφορά του στη Βουλή προεξοφλώντας εμμέσως πλην σαφώς το αποτέλεσμα.

Επαναλαμβάνοντας διαρκώς ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha εμφανίστηκε να βάζει πίσω στη θέση του το γάντι που έριξε κατά την ομιλία του στη Βουλή και το οποίο σήκωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο αυτό η ταύτιση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών ως ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του και στον ίδιο έδωσε τη θέση του στα περί «εικόνας δημοσκόπησης». Το γεγονός αυτό δείχνει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι ιδιαιτέρως αρνητικό για την κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα και επιδιώκει να το απεγκλωβίσει από το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών.

Ανέφερε επανειλημμένα ότι συνιστούν «κρίσιμη δημοσκόπηση» και επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει, χωρίς να απαντήσει ωστόσο τι θα κάνει σε περίπτωση ήττας με μεγάλη διαφορά. «Δεν θα συμβεί, ούτε μία στο εκατομμύριο» είπε ο Αλ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι είχε δεχτεί πρόταση από το επιτελείο του για να προχωρήσει σε τετραπλές εκλογές, το οποίο όπως είπε αρνήθηκε «παρόλο που είχαμε μετρήσει ότι είχαμε ισχυρές πιθανότητες».

«Δεν γνωρίζω αν υπουργοί μου βρέθηκαν στο κότερο»

Ο πρωθυπουργός δήλωσε άγνοια για το κατά πόσον υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησής του έχουν βρεθεί στο κότερο που ο ίδιος έκανε διακοπές τον Αύγουστο του 2018 ή σε άλλα κότερα διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως δεν θα είχε πρόβλημα αν αυτό έχει συμβεί καθώς και ότι δεν ασχολείται με την προσωπική τους ζωή και το που κάνουν διακοπές.

Επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις διακοπές του στο κότερο τον Αύγουστο του 2018 υποστήριξε εκ νέου πως φιλοξενήθηκε σε κότερο συνεργάτιδός του θέτοντας και θέμα προσωπικής ζωής και ιδιωτικότητας.

«Δεν έχω να κρύψω ούτε εισοδήματα, ούτε μετοχές που δεν έχω, φιλοξενήθηκα στο σκάφος μιας συνεργάτιδάς μου, το έγραψαν τότε και τα ΝΕΑ και δεν το διέψευσα» είπε, προσθέτοντας ότι «έχω το δικαίωμα κάποιες οικογενειακές στιγμές, με με τα παιδιά μου, τις οποίες να τις κρατήσω εκτός πολιτικής».

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για τον αν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησής του έχουν βρεθεί στο κότερο τόνισε ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό αλλά δεν τον ενδιαφέρει κιόλας διότι δεν ασχολείται με την προσωπική τους ζωή και το πού πηγαίνουν διακοπές.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επέμεινε να κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι μίλησε για καθιέρωση επταήμερης εργασίας, παρά το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και όχι σε εργασία. Ο Αλ. Τσίπρας ωστόσο δήλωσε ότι συνιστά την πραγματική θέση του Κυρ. Μητσοτάκη την οποία υποστηρίζουν κάποιοι ακραίοι στο ΣΕΒ. Συνεχίζοντας μάλιστα είπε ότι δεν ξέρει να θα πρέπει να τον κατηγορήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη για την πολιτική ακραίου νεοφιλελευθερισμού ή για πολιτική αήθεια.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη αντιπαράθεση στη Βουλή, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι κατά τη γνώμη του η κατάσταση δεν ξέφυγε, κατηγορώντας ωστόσο τους επικοινωνιολόγους της ΝΔ ότι ήταν στοχευμένο σχέδιο τους. Υποστήριξε ότι ο ίδιος έχει τιμήσει τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ότι δεν θα μπορούσε να τον συκοφαντήσει γιατί είχε εικόνα η κοινή γνώμη, κάτι που δεν συμβαίνει με τον δικό του πατέρα ο οποίος δεν ήταν πολιτικό πρόσωπο. 

Τέλος, λέγοντας και ο ίδιος ότι ίσως φανεί υπερβολικό, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ενώ στην αρχή η Συμφωνία των Πρεσπών είχε φανεί ως πολιτικό κόστος τελικά βλέπει να μετατρέπεται σε όφελος.