Θεσσαλονίκη: Με το «Costa Pacifica» πέφτει η αυλαία της κρουαζιέρας για τη φετινή τουριστική σεζόν

Θεσσαλονίκη: Με το «Costa Pacifica» πέφτει η αυλαία της κρουαζιέρας για τη φετινή τουριστική σεζόν

Με την έλευση του "Costa Pacifica" στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, πέφτει η αυλαία της κρουαζιέρας για τη φετινή τουριστική σεζόν, την οποία πράκτορες και παράγοντες του ΟΛΘ χαρακτηρίζουν θετική, με τα νούμερα να αποτυπώνουν την αυξητική πορεία των τελευταίων χρόνων.

Το "Costa Pacifica" έδεσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 8 το πρωί, προερχόμενο από το Βόλο και θα αναχωρήσει στις 4 το μεσημέρι για τη Σαντορίνη, μεταφέροντας 2.976 επιβάτες, διαφόρων εθνικοτήτων- κυρίως Ευρωπαίους.

Με την έλευση του κρουαζιερόπλοιου, αρκετοί εκ των επιβατών του επιβιβάστηκαν σε οκτώ τουριστικά λεωφορεία, για περιήγηση στην πόλη, ενώ οι περισσότεροι επέλεξαν περπατώντας να εξερευνήσουν την πόλη.

"Το διαφορετικό σήμερα είναι ότι η εταιρεία Costa κάλεσε τουριστικούς πράκτορες της Ελλάδας προκειμένου να τους ξεναγήσει στο κρουαζιερόπλοιο και να τους ''πείσει'' να προμηθευτούν εισιτήρια για Έλληνες φαν της κρουαζιέρας" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ο ναυτιλιακός πράκτορας Βίκος Παλαντζιάν.

Σημείωσε δε, ότι ενώ προσκλήθηκαν περισσότεροι από 80 ναυτιλιακοί πράκτορες της χώρας μας, τελικά ο αριθμός αυτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εταιρείας ήταν μόλις 30.

Η κρουαζιέρα φέτος σε αριθμούς

Φέτος, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έριξαν άγκυρα 34 κρουαζιερόπλοια, τέσσερα περισσότερα σε σύγκριση με πέρυσι και 16 σε σχέση με το 2013 (ποσοστό αύξησης +72,22%).

Μεταξύ των κρουαζιερόπλοιων που "έδεσαν" στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, 13 προσέγγισαν για πρώτη φορά την πόλη, ενώ το πρώτο έφτασε στο τέλος Μαρτίου και το τελευταίο σήμερα.

Οι μήνες με τις περισσότερες αφίξεις είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, οπότε και έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τα μισά όλης της σεζόν. Συγκεκριμένα, το διάστημα Μαρτίου - Αυγούστου κατέπλευσαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης 16 κρουαζιερόπλοια, μεταφέροντας συνολικά 11.535 επιβάτες, ενώ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο 17, με 12.428 τουρίστες.

Βάσει των στοιχείων του ΟΛΘ, τα κρουαζιερόπλοια που δένουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έρχονται κυρίως από Βόλο, Καβάλα και Κωνσταντινούπολη και παραμένουν στην πόλη από πέντε μέχρι και 23 ώρες, με το μέσο όρο να διαμορφώνεται σε 11 ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ