Ριμέικ στη Θεσσαλονίκη - Το φιλόδοξο σχέδιο που παρουσίασε στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος

Ριμέικ στη Θεσσαλονίκη - Το φιλόδοξο σχέδιο που παρουσίασε στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος

Τις μελέτες για τις πλατείες Διοικητηρίου και Ελευθερίας, τους στάβλους Παπάφη και ένα φιλόδοξο σχέδιο για τις αναπλάσεις γύρω από τον άξονα του Μετρό, πέραν από τους σταθμούς, παρουσίασε στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, όπως είπε ο ίδιος μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων στο Διοικητήριο ενόψει της 85ης ΔΕΘ.

«Το έργο του Μετρό ολοκληρώνεται και ο δήμος Θεσσαλονίκης έρχεται να σχεδιάσει και να υλοποιήσει αναπλάσεις που ξεκινούν γύρω από σταθμούς που ξεκινούν από τον τερματικό σταθμό της Νέας Ελβετίας και φτάνουν μέχρι το νέο σιδηροδρομικό σταθμό.

Είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο θα αποτελέσει ένα ριμέικ για την πόλη μας και θα αλλάξει όλο τον αστικό ιστό», δήλωσε ο κ. Ζέρβας και σημείωσε πως ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί είδαν «πραγματικά ζεστά» αυτή την προοπτική.

Τι προτείνει ο ΣΒΕ

 

Δηλώσεις έκαναν εκπρόσωποι φορέων της πόλης μετά τις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης ανέπτυξε στον πρωθυπουργό τέσσερις δέσμες προτάσεων που είναι οι εξής: 1. Μείωση λειτουργικού κόστους, 2. Παραγωγικές επενδύσεις για τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων, 3. Αγορά εργασίας και 4. Καινοτομία - ψηφιακός μετασχηματισμός - «πράσινη» μετάβαση.

«Η επαναφορά της χώρας στην ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί με τη δημιουργία σύγχρονου κράτους στο οποίο θα δραστηριοποιούνται χωρίς εμπόδια δυναμικές και εξωστρεφείς επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας», δήλωσε ο κ. Σαββάκης και συνέχισε:

«Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις από τώρα και στο εξής θα πρέπει να στοχεύσουν στη δημιουργία ισχυρής επιχειρηματικής βάσης, με τη βιομηχανία και την μεταποίηση στο επίκεντρο της αναπτυξιακής προσπάθειας. Μετά από δύο απανωτές κρίσεις, η μεταποιητική βάση της χώρας δείχνει αξιοσημείωτες αντοχές. Πλέον όμως απαιτείται η θεσμοθέτηση μέτρων για την επανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας και για την επαναφορά της σε τροχιά ανάπτυξης».