Ο κινεζικός όμιλος Wanda κατέβαλε 3,5 δισεκ. δολάρια για τα αμερικανικά στούντιο Legendary Entertainment

Ο κινεζικός όμιλος Wanda κατέβαλε 3,5 δισεκ. δολάρια για τα αμερικανικά στούντιο Legendary Entertainment

Ο όμιλος ακινήτων και μέσων ενημέρωσης Dalian Wanda, που ελέγχεται από τον Γουάνγκ Τζιανλίν, τον πλουσιότερο άνθρωπο στην Κίνα, κατέβαλε 3,5 δισεκ. δολάρια για πλειοψηφικό ποσοστό στα στούντιο του Χόλυγουντ Legendary Entertainment, που παρήγαγε κινηματογραφικές επιτυχίες όπως τις ταινίες Godzilla και Jurassic World, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Ο Γουάνγκ, στην οικογένεια του οποίου ανήκει εξ ολοκλήρου ο όμιλος Wanda, έχει θέσει εδώ και καιρό στο στόχαστρό του το Χόλυγουντ λόγω του κύρους και της ισχύος του αλλά και ως μέσο διεθνούς διαφοροποίησης των δραστηριοτήτων του ομίλου. Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες πέραν της τιμής για τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής συμφωνία μεταξύ του Χόλυγουντ και μιας κινεζικής εταιρίας.

Ο Γουάνγκ, που το 2012 απέκτησε την αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών AMC στις ΗΠΑ, είπε ότι σχεδιάζει να συγχωνεύσει την Legendary με τα περιουσιακά στοιχεία που ήδη διαθέτει στη βιομηχανία του κινηματογράφου και να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά του νέου σχήματος, χωρίς, ωστόσο, να προσδιορίζει το χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με τον όμιλο Wanda, η συμφωνία για την Legendary δημιουργεί μια κινηματογραφική εταιρία με τα υψηλότερα έσοδα στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ