Μείωση του ΕΤΜΕΑΡ στην οικιακή κατανάλωση

Μείωση του ΕΤΜΕΑΡ στην οικιακή κατανάλωση

Ωφελείται η οικιακή κατανάλωση από  την απόφαση που έλαβε χθες η ΡΑΕ για το ΕΤΜΕΑΡ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει στη διάθεση του το liberal.gr, η Ολομέλεια της ΡΑΕ στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της, που έληξε μετά τις 9 μ.μ., γνωμοδότησε, μεταξύ άλλων, για την αναδιάρθρωση της μεθοδολογίας επιμερισμού του ΕΤΜΕΑΡ ανά κατηγορία πελατών και ενέκρινε τα τεύχη για το νέο μάρκετ τεστ που θα γίνει για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μεσοσταθμική χρέωση του ΕΤΜΕΑΡ για όλες τις κατηγορίες πελατών προτείνεται να είναι μειωμένη κατά 8%.

Ειδικότερα, οι οικιακοί καταναλωτές, που αποτελούν και τη μεγάλη μάζα, ωφελούνται από μια μείωση της επιβάρυνσης του ΕΤΜΕΑΡ περίπου κατά 5%, κάτι το οποίο αναμένεται να αποτυπωθεί στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος από τις αρχές του έτους.

Ωστόσο, από την αναδιάρθρωση του επιμερισμού επιβαρύνονται λίγο περισσότερο οι καταναλωτές της μέσης τάσης (επαγγελματίες, έμποροι και βιομηχανίες), αλλά και η υψηλή τάση, αν και όπως λένε οι πληροφορίες, με το πλαφόν που ισχύει, δεν θα φανεί ιδιαίτερα στη βιομηχανία της υψηλής τάσης η αύξηση αυτή.