Καταβάλλονται σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Καταβάλλονται σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Καταβάλλονται σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ σε 716.000 δικαιούχους. Όπως δήλωσε ο διοικητής του οργανισμού, Θανάσης Μπακαλέξης, στο Mega, το οικογενειακό επίδομα που αφορά το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων αλλά και το Ειδικό Επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων είναι "σίγουρα ακατάσχετο".

Η πρώτη δόση του επιδόματος είπε, δόθηκε με προκαταβολή με βάση τα στοιχεία του 2014 αλλά υπάρχουν 50.000 πολίτες που ενώ έχουν λάβει εξατομικευμένη ενημέρωση δεν έχουν υποβάλλει ακόμα τα Α-21 με αποτέλεσμα εάν δεν το πράξουν μέχρι 15/1/16 να χάνουν το δικαίωμα για οικογενειακό επίδομα για το 2015. Σε τέτοια περίπτωση ο οργανισμός θα ζητήσει πίσω τα χρήματα, τα οποία ο διοικητής του ΟΓΑ υπολόγισε σε 30 εκατομμύρια ευρώ.

Όποιος δικαιούχος δεν έχει δει τα χρήματα να έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς του θα μπορεί να μπαίνει στην ιστοσελίδα του οργανισμού και στην ειδική εφαρμογή.

Στην ενότητα "πληροφορίες οικογενειακών επιδομάτων" μπορεί να δει τα δικαιολογητικά που απαιτείται να προσκομίσει στην κεντρική υπηρεσία ή στο αρμόδιο υποκατάστημα ούτως ώστε να γίνει η πληρωμή.