Ισχυρή αύξηση στις πωλήσεις οχημάτων στην Ευρώπη

Ισχυρή αύξηση στις πωλήσεις οχημάτων στην Ευρώπη

Με τον ισχυρότερο ρυθμό για το 2015 ενισχύθηκαν οι πωλήσεις νέων οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Συγκεκριμένα, οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων, που αντανακλούν το μέγεθος των πωλήσεων, αυξήθηκαν κατά 16,6% το Δεκέμβριο, με την αύξηση για το σύνολο του έτους να διαμορφώνεται στο 9,3% στα 13,7 εκατ. οχήματα. Στην Ισπανία και την Ιταλία σημειώθηκε διψήφια ανάπτυξη, ενώ αυξήσεις παρουσιάστηκαν και σε Γαλλία, Γερμανία και Ην. Βασίλειο.

«Ωστόσο, το μέγεθος του Δεκεμβρίου μόλις που ξεπερνά τα επίπεδα του 2010, αμέσως μετά την κρίση», ανέφερε η Ένωση.

Μεγάλη ηττημένη, η Volkswagen AG, η οποία έχασε μερίδιο αγοράς για πρώτη φορά από το 2007, με το μερίδιο που της αντιστοιχεί στις ευρωπαϊκές πωλήσεις να μειώνεται στο 24,6% για το 2015 από το 25,4% το 2014.

Ωστόσο, για το Δεκέμβριο οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων της Volkswagen αυξήθηκαν κατά 4,7%, από αύξηση 4,1% το Νοέμβριο και πτώση 0,5% τον Οκτώβριο.

Για το Δεκέμβριο, την ισχυρότερη αύξηση σημείωσαν η Renault SA, με 28%, η Ford Motor Co. με 24% και η PSA Peugeot Citroen με 21%. Για το σύνολο του 2015, τη μεγαλύτερη άνοδο εμφάνισαν οι ταξινομήσεις οχημάτων της Daimler, με αύξηση 18% και της Nissan με άνοδο 16%.