Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Έκκληση για επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων σε πολύ μικρές επιχειρήσεις
Shutterstock
Shutterstock
Επιστολή στον πρωθυπουργό

Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Έκκληση για επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων σε πολύ μικρές επιχειρήσεις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας στήριξης των πολύ μικρών επιχειρήσεων από την αύξηση των επιτοκίων των επιχειρηματικών δανείων, έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απευθύντας έκκληση για επιδότησή τους.

«Οι τρεις αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν επιβαρύνει ακόμη και έως δύο επιπλέον δόσεις τον χρόνο τους δανειολήπτες επιχειρηματικών δανείων», εξηγεί ο σύλλογος στην επιστολή.

«Εκτιμούμε ότι το μέτρο της επιδότησης της μισής αύξησης στη δόση των στεγαστικών των ευάλωτων νοικοκυριών, είναι σωστό και επιθυμούμε να εφαρμοστεί σχέδιο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και για την επιδότηση των δόσεων των δανείων που έχουν λάβει στο παρελθόν οι μικρές επιχειρήσεις, ώστε να περιοριστεί η επιβάρυνση στην εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων από την άνοδο των επιτοκίων της ΕΚΤ, προστίθεται.

Συγκεκριμένα, για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις (όπως αυτές ορίζονται) που έχουν δάνεια, ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ζητά να εφαρμοστεί ένα μέτρο βοηθείας, «το οποίο θα πρέπει να εξυπηρετεί και να καλύπτει ΟΛΗ την αύξηση της δόσης των δανείων που έχει μία επιχείρηση στις τράπεζες». Το μέτρο αυτό, ο σύλλογος ζητά να έχει ισχύ 12 μήνες.

Η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας καταλήγει: «Μετά από τη δεκαετή οικονομική κρίση και τη διετή κρίση της πανδημίας, ήρθε η μεγάλη άνοδος του πληθωρισμού, η απότομη αύξηση των τιμών της ενέργειας, η αύξηση των εξόδων και τέλος η άνοδος των επιτοκίων. Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν δάνεια και προσπαθούν να τα εξυπηρετήσουν με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, θα είναι άδικο να βρεθούν εκτεθειμένες και σε δυσχερή θέση τώρα. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους και αναγκασθούν να καταστήσουν τα δάνεια κόκκινα.

Παρακαλούμε να δείτε με προσοχή και κατανόηση το δίκαιο αίτημά μας και να βοηθήσετε τον επιχειρηματικό κόσμο της
Ελλάδος».