«Εμφανίστηκε» ο πρόεδρος της Fosun

«Εμφανίστηκε» ο πρόεδρος της Fosun

Την εμφάνισή του σε συνεδρίαση της εταιρείας πραγματοποίησε ο «εξαφανισμένος» πρόεδρος και συνιδρυτής της Fosun, Guo Guangchang, σήμερα το πρωί, στην πρώτη δημόσια εμφάνιση έπειτα από τα δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας ότι είχε εξαφανιστεί τα οποία δημιούργησαν και έντονη φημολογία ότι η εταιρεία εμπλέκεται στις έρευνες του Πεκίνου κατά της διαφθοράς.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται άτομα που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση, ο Guo δεν ανέφερε που βρισκόταν και δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση της Fosun ότι συνεργάζεται με τις κινεζικές αρχές σε μια έρευνα.

Αντίθετα, μίλησε για τη στρατηγική και την απόδοση της εταιρείας, με τα στελέχη που είχαν συγκεντρωθεί σε ξενοδοχείο της Σαγκάης να τον χειροκροτούν όρθιοι.

Η υποτιθέμενη εξαφάνιση του Guo την περασμένη εβδομάδα είχε πυροδοτήσει ανησυχίες στους επενδυτές για την επίδραση που θα είχε κάτι τέτοιο στη Fosun. Παράλληλα, οι εκτεταμένες έρευνες της κυβέρνησης της Κίνας κατά της διαφθοράς και της επιχειρηματικής δωροδοκίας, ιδιαίτερα στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, έχουν προκαλέσει την εξαφάνιση πολλών ανώτερων στελεχών.