7ος χρόνος, ημέρα 2226η
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

Ζάκυνθος: Σε αργία τέθηκαν 14 ανεμβολίαστοι ιερείς από τον Μητροπολίτη

Ζάκυνθος: Σε αργία τέθηκαν 14 ανεμβολίαστοι ιερείς από τον Μητροπολίτη

Σε αργία έθεσε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιος Δ΄ 14 ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της covid-19, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση μικρής μερίδας πιστών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ertnews, oι υποστηρικτές των αρνητών ιερέων, πέταξαν στους δρόμους της πόλης της Ζακύνθου «τρικάκια» εναντίον της απόφασης. Στο κείμενο τους κατηγορούν την Μητρόπολη Ζακύνθου για “απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες”, ότι η συμπεριφορά του ιεράρχη έχει διαταράξει την ψυχική γαλήνη του ποιμνίου.

Έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν τη σχετική απόφαση και τις ενέργειες της Μητρόπολης Ζακύνθου “σατανικές”. Ωστόσο η κατάσταση που δημιουργείται πλέον στο νησί είναι δύσκολη, καθώς εάν οι “αρνητές” ιερείς επιμείνουν στην απόφασή τους να μην εμβολιαστούν και αν δεν αντικατασταθούν με κάποιο τρόπο, θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στις ενορίες και στα χωριά της Ζακύνθου, που θα μείνουν χωρίς ιερείς και ακολουθίες, ενόψει Χριστουγέννων.

Σημειώνεται πάντως ότι στους ιερείς δόθηκε ένα τελεσίγραφο με διορία λίγων ημερών, να αλλάξουν γνώμη και να λάβουν το εμβόλιο.

Το κείμενο της διαμαρτυρίας: