Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε καταλλήλως στην Αθήνα για την απέλαση των 12 διπλωματών

Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε καταλλήλως στην Αθήνα για την απέλαση των 12 διπλωματών

Για πρωτοφανή κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις κάνει λόγο σχολιάζοντας την απόφαση των ελληνικών αρχών να απελάσουν από την Ελλάδα 12 ρώσους διπλωμάτες το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του ενώ γράφει χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία θα απαντήσει καταλλήλως κατηγορώντας την Αθήνα ως «εξ ολοκλήρου» υπεύθυνη για αυτή την «εχθρική κίνηση». 

Μάλιστα αναφέρει ότι η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει «με πόσο ζήλο παρακολουθούν οι ελληνικές αρχές την πορεία διάλυσης της διμερούς πολύπλευρους και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μας».

Είναι λυπηρό που οι αιώνιοι ιστορικοί, πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της «διατλαντικής αλληλεγγύης» σχολιάζει το ρωσικό ΥΠΕΞ. 

Παράλληλα αναφέρει ότι όσοι έλαβαν αυτή την αβάσιμη απόφαση ήθελαν να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ των δύο λαών και να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στους διμερείς δεσμούς.

Υπενθυμίζεται ότι χτες η Ρωσική πρεσβεία στη χώρα μας σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για συνέπειες που θα έχει η Ελλάδα μετά από αυτή την απόφαση ενώ όπως αναφέρει ο Ρώσος πρέσβης εξέφρασε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών σχέσεων».