Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Δίβρη Φθιώτιδας, Πευκί Ευβοίας

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Δίβρη Φθιώτιδας, Πευκί Ευβοίας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Δίβρη Φθιώτιδας, η οποία χθες το μεσημέρι έφτασε στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού, αλλά και δασική φωτιά στο Πευκί Ευβοίας.

Συγκεκριμένα, η φωτιά στη Φθιώτιδα ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε απόσταση 3 χλμ. από τη Δίβρη και έφτασε γρήγορα στο χωριό. Άμεση ήταν η ενεργοποίηση της πυροσβεστικής, ενώ οι κάτοικοι βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους χτύπησαν τις καμπάνες και γρήγορα δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού.

Η φωτιά πέρασε δίπλα από την κεντρική πλατεία όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι κάτοικοι, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ζημιές στα σπίτια παρά μόνο σε κάποιες αγροτικές εγκαταστάσεις και ένα κτίριο που ανήκει στον πολιτιστικό σύλλογο.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους που έμειναν στο ανατολικό τμήμα του χωριού άρχισαν σιγά-σιγά να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και μαζεύτηκαν στην πλατεία, ενώ οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές με τους κατοίκους να προσπαθούν να φυλάξουν τις περιουσίες τους. Τρία σπίτια απειλήθηκαν, αλλά οι ένοικοι είχαν προλάβει να φύγουν.

Από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης και μετά, τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονταν περιφερειακά από το χωριό. Οι κάτοικοι, κυρίως οι ηλικιωμένοι, είχαν οδηγηθεί εκτός χωριού σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ νεότεροι προσπαθούσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η δασική πυρκαγιά στο Πευκί Εύβοιας ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης, με το μέτωπο να βρίσκεται σε δύσβατο σημείο ορεινής περιοχής, μακριά από οικισμούς. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 1 αεροπλάνο και 1 ελικόπτερο.

Η φωτιά έκαψε πευκοδάσος και φαίνεται να προκλήθηκε από κεραυνό που έπεσε κατά την διάρκεια σύντομης βροχόπτωσης το απόγευμα.