Ξανά στο Σύνταγμα οι αντιεμβολιαστές - Μολότοφ και επεισόδια, 25 προσαγωγές

Ξανά στο Σύνταγμα οι αντιεμβολιαστές - Μολότοφ και επεισόδια, 25 προσαγωγές

Επεισόδια με μολότοφ σημειώθηκαν και πάλι στη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών όπου εκατοντάδες άτομα χωρίς μάσκες και προφυλάξεις διαδήλωσαν αντιδρώντας στα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Πιο αναλυτικά με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, συγκέντρωση και πορεία αρνητών του εμβολιασμού, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα μέτρα ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων εργαζομένων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου και τους γύρω δρόμους  είχε διακοπεί, ενώ στο σημείο βρίσκονταν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο πριν «διαλυθεί» η συγκέντρωση, και ενώ αρκετά άτομα είχαν ήδη φύγει, μερίδα των αρνητών πέταξε φωτοβολίδες στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονταν μπροστά στη Βουλή και επιτηρούσαν την κατάσταση. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και κρότου-λάμψης, ενώ επιστρατεύτηκε και αύρα που έριξε νερό στους συγκεντρωμένους.

Εν συνεχεία τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και στην Πανεπιστημίου.

Σε 25 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ, σε συγκέντρωση, στο Σύνταγμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει τα εξής:

«Το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 και ώρα 19.00, μετά από κάλεσμα σε ιστοσελίδα για συγκέντρωση, με κεντρικό σύνθημα "όχι στις υποχρεωτικότητες στους εκβιασμούς τις απολύσεις και τους διαχωρισμούς", πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 4.500 περίπου ατόμων στην πλατεία Ομονοίας. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Σταδίου, Β. Γεωργίου στην πλατεία Συντάγματος, όπου κατέλαβαν το οδόστρωμα της Λ. Αμαλίας προκαλώντας παρακώλυση της κυκλοφορίας.

Μετά από σαράντα λεπτά είχαν παραμείνει συγκεντρωμένα περίπου 1.500 άτομα στην πλατεία Συντάγματος και στο οδόστρωμα της Λ. Αμαλίας, αγνοώντας τις εκκλήσεις - προειδοποιήσεις του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να αποχωρήσουν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διεξαχθεί ανεμπόδιστα η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί.

Ξαφνικά ικανός αριθμός των συγκεντρωμένων προέβη σε ρίψη μάρμαρων, πετρών, φωτοβολίδων και εκρηκτικών μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απώθηση των συγκεντρωμένων, με ρίψεις νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Για το ανωτέρω συμβάν πραγματοποιήθηκαν είκοσι πέντε προσαγωγές.

Προανακρίσεως επιλαμβάνονται η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.»

Στις 21:45 άνοιξαν οι δρόμοι για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η εν λόγω συγκέντρωση έλαβε χώρα σε συνέχεια αντίστοιχων κινητοποιήσεων τις τελευταίες ημέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από άτομα που τάσσονται κατά των εμβολιασμών, και κατά περιπτώσεις έχουν χαρακτηριστεί από εντάσεις.