Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης - Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης - Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα

Τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σε μεγάλο νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να απεγκλωβίσουν όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου, αλλά και για να ελέγξουν τις φλόγες, κάτι που τελικά επετεύχθη, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, τόσο το CNN Turk όσο και το πρακτορείο Anadolu επικαλούμενα εκπροσώπους της πυροσβεστικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταδίδουν ότι δεν υπάρχουν θύματα ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν πλέον πρόσβαση σε όλους τους ορόφους του κτιρίου. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των δύο Μέσων η φωτιά έχει ελεγχθεί. Επιπλέον, οι πυροσβέστες έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε όλους τους ορόφους, οι οποίοι έχουν μόνο καπνό στο εσωτερικό τους.

«Έως στιγμής δεν υπάρχουν δυσάρεστες ειδήσεις» ανακοίνωσε και ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης. Επίσης ο δήμαρχος του Γκαζιοσμανπασά, όπου και βρίσκεται το νοσοκομείο, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.




Αναφορές, επίσης, από τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για αρκετές εκρήξεις, ενώ η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει ακόμη άγνωστη, αν και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ξεκίνησε από πτέρυγα η οποία βρισκόταν υπό ανακατασκευή. 

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η φωτιά εξελίχθηκε κυρίως στην οροφή και στο εξωτερικό περίβλημα του κτιρίου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι τα κτίρια που βρίσκονται κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Gaziosmanpasa Taksim εκκενώθηκαν.