ΥΠΕΞ: Διάβημα του Έλληνα πρέσβη στο Βελιγράδι για το φορτίο του Antonov

ΥΠΕΞ: Διάβημα του Έλληνα πρέσβη στο Βελιγράδι για το φορτίο του Antonov

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσει άμεσα διάβημα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης  ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς από την σερβική για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την απομάκρυνση των πυρομαχικών που έχουν διασκορπιστεί στις αγροτικές περιοχές των Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου από την πτώση του αεροσκάφους τύπου Antonov που οδήγησε στο θάνατο το 8μελές πλήρωμά του. Τι συνέβη στα 38 λεπτά που χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους. Παραμένει μέχρι νεοτέρας το απαγορευτικό κυκλοφορίας σε μεγάλη περίμετρο πέριξ του σημείου της συντριβής.

Σήμερα, για δεύτερο 24ωρο, το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς συνεχίζει με τον εντοπισμό και τη σήμανση των πυρομαχικών και ακολούθως τη συγκέντρωση και απομάκρυνση ή επί τόπου εξουδετέρωσή τους, κάτι που θα κριθεί από το κλιμάκιο, καθώς τελικά δεν ήταν επικίνδυνη η λευκή σκόνη που βρέθηκε στην περιοχή μετά την πτώση. Επίσης, έχει βρεθεί αντικείμενο που πιθανολογείται ότι είναι το ένα μαύρο κουτί του αεροσκάφους.