7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Υπαναχώρηση Αποστολάκη μετά την επίθεση ΣΥΡΙΖΑ περί «αποστάτη»

Υπαναχώρηση Αποστολάκη μετά την επίθεση ΣΥΡΙΖΑ περί «αποστάτη»

Σοβαρή εμπλοκή με τον ανασχηματισμό καθώς πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι Ευάγγελος Αποστολάκης δεν αποδέχεται την υπουργοποίησή του στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Αποστολάκης που ήταν υπουργός Άμυνας επί κυβέρνησης Τσίπρα, έκανε τελικά πίσω και δεν δέχεται τη θέση υποστηρίζοντας ότι η τοποθέτησή του δεν είναι «κοινής αποδοχής», έπειτα και από τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να αποσύρει την αποδοχή της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Επίσης, νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ τον είχε κατηγορήσει ευθέως για «αποστασία» και για εξαγορά από την κυβέρνηση. 

Η εμπλοκή που προκύπτει με τη στάση του Ευάγγελου Αποστολάκη δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας άσκησαν ισχυρές πιέσεις προκειμένου να μην προχωρήσει στο επόμενο βήμα δηλαδή την ορκωμοσία του που είχε προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα μαζί με το σύνολο των νέων στελεχών που εισέρχονται στην κυβέρνηση.

Ο πανικός που προκλήθηκε στην Κουμουνδούρου μετατράπηκε σε ανοιχτή επίθεση που φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα. Και αυτό παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης φέρεται να είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα ενώ πριν τις ανακοινώσεις υπήρχε και επικοινωνία μεταξύ των γραφείων του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός φέρεται να ενημέρωσε πριν τις ανακοινώσεις και την Φώφη Γεννηματά ως προς την επιλογή ενός προσώπου.

Η στάση του Ευάγγελου Αποστολάκη προκαλεί εντυπώσεις δεδομένου ότι είχε αποδεχτεί την πρόταση ενώ είχε συζητήσει σχετικά και με τον Αλέξη Τσίπρα αν και ο τελευταίος εμφανίζεται να δηλώνει πως είχε ταχθεί αρνητικά ως προς τη σχετική εξέλιξη.

Παρά τις πιέσεις όμως που ασκήθηκαν το γεγονός πως δύο ώρες μετά την ανακοίνωση του ονόματός του ως υπουργού Πολιτικής Προστασίας, θέσεως που συστάθηκε με στόχο τον σχεδιασμό και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές, εμφανίζεται να δηλώνει ότι άλλαξε γνώμη δημιουργεί και σειρά ερωτημάτων για τον τρόπο που κινήθηκε.