Υπ. Εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί τη σοβαρότητα

Υπ. Εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί τη σοβαρότητα

Για κατάργηση της σοβαρότητας κατηγορεί το υπουργείο Εργασίας το ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις της Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή τους «τόσον καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγε ότι με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας καταργείται το 8ωρο. Γι’ αυτό άλλωστε διαδήλωσαν χθες. Σήμερα πλέον, δηλώνουν ότι αυτές οι ρυθμίσεις που κατήγγειλαν, όπου υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, είναι μια χαρά»

«Από την δήθεν κατάργηση του 8ωρου στην πραγματική κατάργηση της σοβαρότητας» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Νωρίτερα, το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του σημείωνε ότι «δεν πέρασαν ούτε 2 ώρες από τη χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτομαγιά, όπου ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση για δήθεν κατάργηση του 8ώρου με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ της διευθέτησης του χρόνου εργασίας».

«Δεν είναι αστείο! Η αρμόδια τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Ξενογιαννακοπούλου μαζί με τους βουλευτές Σωκράτη Βαρδάκη και Κατερίνα Νοτοπούλου με κοινοβουλευτική αναφορά ζητούν από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη να κηρύξει ως υποχρεωτική την κλαδική συλλογική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η οποία προβλέπει διευθέτηση εργασίας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων». τόνιζε το υπουργείο.