7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Ύβρεις και απειλές κατά παιδιάτρων από αρνητές του εμβολίου στην Κύπρο

Ύβρεις και απειλές κατά παιδιάτρων από αρνητές του εμβολίου στην Κύπρο
AP Images

Υπόθεση απειλών που εξαπολύονται τα τελευταία 24ωρα κατά μελών της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, έπειτα από την απόφαση του συμβουλίου της να συστήσει στους γονείς τον εμβολιασμό παιδιών 12 ετών και άνω, απασχολεί τις κυπριακές Αρχές.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, Μιχάλης Αναστασιάδης, ανέφερε ότι διατυπώνονται ύβρεις, απαξιωτικά σχόλια μέχρι και απειλές κατά της ζωής παιδιάτρων και τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες και συμπεριφορές.

Ο Ν. Αναστασιάδης δήλωσε ότι έγινε ήδη καταγγελία στο τμήμα ηλεκτρονικού εγκλήματος, ενώ για την υπόθεση είναι ενήμεροι ο Αρχηγός Αστυνομίας και ο Γενικός Εισαγγελέας. Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλα θα ενημερωθεί για το θέμα σήμερα από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ενώ σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου Χρίστος Ανδρέου μίλησε επίσης για το ζήτημα, λέγοντας ότι έφτασε στην Αστυνομία μέσω δικηγορικού γραφείου.

Αναστασιάδης: Ντροπή οι απειλές

 

Στο ζήτημα αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter o Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος σημειώνει:

«Η Κύπρος είναι από τις πρώτες χώρες της ΕΕ με την υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη. Στήριγμά μας η επιστήμη και οι επιστήμονες της χώρας. Ντροπή, οι απειλές που δέχονται αυτές τις ημέρες οι παιδίατροί μας. Η κυβέρνηση δίπλα τους. Αμείλικτη, απέναντι στις μεσαιωνικές αντιλήψεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ