8ος χρόνος, ημέρα 2277η
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Τζόκοβιτς: Επέστρεψε στο ξενοδοχείο κράτησης

Τζόκοβιτς: Επέστρεψε στο ξενοδοχείο κράτησης
AP Photo/Mark Baker

Ο διάσημος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς έφθασε στο ξενοδοχείο Παρκ, το ίδιο ξενοδοχείο κράτησης για μετανάστες στο οποίο παρέμεινε τηνπερασμένη εβδομάδα, σήμερα λίγο πριν τις 15.30 (τοπική ώρα, 06.30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω ξενοδοχείο χρησιμοποιείται επίσης για την κράτηση 33 αιτούντων άσυλο και ταξιδιωτών που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω της COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι αυστραλιανό δικαστήριο όρισε την ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση ακύρωσης της βίζας του Τζόκοβιτς αύριο, Κυριακή, στις 09.30 (τοπική ώρα, 00.30 ώρα Ελλάδας).

Δεν είναι ξεκάθαρο το εάν η υπόθεση θα εκδικαστεί από την ολομέλεια του δικαστηρίου ή μόνο τον δικαστή O’ Callaghan. Η ομάδα του Τζόκοβιτς ήθελε έδρα τριών δικαστών, ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μόνο έναν, όπως επισημαίνει η ΕΡΤ.

Υπογραμμίζεται ότι το επιχείρημα της κυβέρνησης ήταν ότι η διεξαγωγή της ακρόασης ενώπιον της ολομέλειας του δικαστηρίου θα απέκλειε κάθε μεταγενέστερη έφεση της απόφασης του δικαστηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ