Τρίτη 19 Μαΐου 2020, 18:23

-A +A

Τζ. Πάιατ: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή

Τρίτη 19 Μαΐου 2020, 18:23
Τζ. Πάιατ: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή
-A +A

Ως ακόμα μία ευπρόσδεκτη ένδειξη του ηγετικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην περιοχή, χαιρέτισε ο αμερικανός πρέσβης Τζόφρι Πάιατ το 2ο Υπουργικό Φόρουμ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Συγκεκριμένα, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε «άλλη μία ευπρόσδεκτη ένδειξη του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή, και απέναντι στη στρατηγική απειλή της παραπληροφόρησης - "Τονίζουμε τις προκλήσεις που απορρέουν από τις ψευδείς ή χειραγωγούμενες πληροφορίες σχετικά με τη διάδοση της COVID-19, που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων και την ανθεκτικότητα των κοινωνιών"», παραθέτοντας την Κοινή Υπουργική Δήλωση για την πανδημία COVID -19 που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση του 2ου Υπουργικού Φόρουμ Θεσσαλονίκης.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδος, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας και των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και της Κροατίας, η οποία ασκεί την τρέχουσα προεδρία της ΕΕ. Συμμετείχαν επίσης ο επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης και της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2ο Υπουργικό Φόρουμ της Θεσσαλονίκης αποτελεί συνέχεια της Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου επίσης στη Θεσσαλονίκη. Το Υπουργικό Φόρουμ Θεσσαλονίκης προσλαμβάνεται ως ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων για την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής, όπως είχε διαμορφωθεί και αποφασιστεί το 2003 στην ιστορική «Ατζέντα της Θεσσαλονίκης».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα