ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αδύνατη η σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας - Θεσσαλονίκης λόγω «Ιανού»

ΤΡΑΙΝΟΣΕ:  Αδύνατη η σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας - Θεσσαλονίκης λόγω «Ιανού»

Μέσω λεωφορείου θα διεξάγονται τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου που επλήγησαν από την θεομηνία στην Θεσσαλία. Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για σοβαρές ζημίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με την Θεσσαλονίκη στις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο διαχειριστής της υποδομής ΟΣΕ, αδυνατεί να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής σύνδεσης και για το λόγο αυτό ενεργοποιεί λεωφορειακή σύνδεση μεταξύ Λιανοκλαδίου και Λάρισας.

Ακολουθεί η ανακοίνωσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, η σιδηροδρομική υποδομή έχει υποστεί σοβαρές ζημίες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην κεντρική Στερεά και Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Ο διαχειριστής υποδομής ΟΣΕ επιχειρεί με συνεργεία στα προβληματικά σημεία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης και παραμένει εν ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, η οποία εδόθη προφορικά αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες, οι οποίοι έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν με τραίνο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενεργοποιεί λεωφορειακή σύνδεση μεταξύ Λιανοκλαδίου και Λάρισας, παρακάμπτοντας τα απροσπέλαστα σημεία της υποδομής.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, και θα ενημερώσει με νεότερη ανακοίνωση για την πορεία ομαλοποίησης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.