7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Μυτιλήνη: Απόπειρα προώθησης λέμβου με μετανάστες από τουρκικές ακταιωρούς

Απόπειρα προώθησης λέμβου με μετανάστες από τουρκικές ακταιωρούς

Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχείρησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβος με μετανάστες βορειοανατολικά της Μυτιλήνης πρωινές ώρες σήμερα. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού Σώματος με αποτέλεσμα τα τουρκικά σκάφη να οπισθοχωρήσουν ενώ τελικά περισυνέλεξαν και τη λέμβο με τους μετανάστες.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου όσο και των επιχειρούντων στην εν λόγω περιοχή πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές αρχές και με τουρκικές ακταιωρούς, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σταδιακά, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, χωρίς όμως να υπάρξει απάντηση.

Στην ανωτέρω περιοχή, στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, αναπτύχθηκε σταδιακά και ικανός αριθμός περιπολικών σκαφών του Λιμενικού.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την ωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες από τουρκική ακταιωρό.

Διαβάστε ακόμα:

Άγγελος Συρίγος: Η Τουρκία θα κλιμακώσει μόλις τελειώσει η πανδημία

Γερμανική εφημερίδα: Τουρκικές απειλές προς τους μετανάστες: «Φυλακή ή Ελλάδα»