Καστελόριζο: Τουρκικά σκάφη παρενόχλησαν διάσωση μεταναστών

Τουρκικά σκάφη παρενόχλησαν διάσωση μεταναστών

Σε παρενόχληση σκαφών του Λιμενικού Σώματος και του Στρατού Ξηράς που επιχειρούσαν για τη διάσωση μεταναστών προχώρησαν σήμερα το πρωί σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής στο Καστελόριζο, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) Ελλάδας - Τουρκίας στην Αθήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», τις πρωινές ώρες της Τρίτης λέμβος με πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνθηκε στη νησίδα Στρογγύλη, συνοδεία σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Η ελληνική πλευρά ενεργοποιήθηκε άμεσα, με αποστολή Έρευνας και Διάσωσης, με πλωτό του λιμενικού και σκάφη του Ελληνικού Στρατού να κατευθύνονται στην θαλάσσια περιοχή της Στρογγύλης.

Εν συνεχεία, τα πληρώματα του Λιμενικού και του Στρατού Ξηράς δέχθηκαν παρενόχληση από την Τουρκική Ακτοφυλακή, ωστόσο η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης ολοκληρώθηκε δίχως περαιτέρω προβλήματα, με τους μετανάστες να μεταφέρονται από τις Ελληνικές αρχές στο Καστελόριζο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» πάντως, η Αθήνα δεν θεωρεί το περιστατικό ως κάτι σοβαρό ωστόσο εστιάζει στο γεγονός ότι η τουρκική πλευρά ουσιαστικά ενεθάρρυνε την τουρκική λέμβο να περάσει στα ελληνικά χωρτικά ύδατα.