Τουρκικά ΜΜΕ: «Σκάνδαλο οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Σκάνδαλο οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά»

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στα τουρκικά ΜΜΕ οι δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά, με τη Sabah να κάνει λόγο για «σκάνδαλο» στην αναφορά του πρωθυπουργού πως η Ελλάδα πέτυχε να «μετατρέψει τις ελληνοτουρκικές διαφορές σε ευρωτουρκικές».

Συγκεκριμένα στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη που έδωσε στον Alpha, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα πως η συμπεριφορά της Άγκυρας συνιστά απειλή για τη σταθερότητα και ασφάλεια της περιοχής και σημείωσε ότι αυτό που έχουμε πετύχει είναι «να μετατρέψουμε τις ελληνοτουρκικές διαφορές σε ευρωτουρκικές. Αυτό δεν είχε συμβεί στο παρελθόν», συμπλήρωσε και τόνισε ότι χρειάστηκε συστηματική διπλωματική δουλειά.

Με αφορμή αυτή τη δήλωσε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία επιτίθενται στον κ. Μητσαοτάκη ενόψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Η Sabah γράφει χαρακτηρστικά: «Σκάνδαλο από τον Έλληνα πρωθυπουργό - Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως πέτυχε να μετατρέψει τη διαφορά σε σύγκρουση Ε.Ε. – Τουρκίας».

Στο ίδιο κλίμα το CNN TURK που αναφέρει: «Μητσοτάκης για ελληνοτουρκική σύγκρουση. Πετύχαμε να γίνει διαφορά Τουρκίας – ΕΕ», αλλά και το haberler.com: «Ομολογία βόμβα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Μητσοτάκης : Μετατρέψαμε την ελληνοτουρκική διαμάχη, σε διαμάχη Ε.Ε. – Τουρκίας».