Τουρκικά ΜΜΕ: «Κονβόι από 50 τεθωρακισμένα μπήκε στην Ιντλίμπ»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Κονβόι από 50 τεθωρακισμένα μπήκε στην Ιντλίμπ»

Ένα κονβόι από 50 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα φέρεται να μπήκε σήμερα το πρωί στην Ιντλίμπ, με τα τουρκικά ΜΜΕ να προαναγγέλλουν ότι πρόκειται για την έναρξη νέας στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων η Daily Sabah και το πρακτορείο Ihlas News Agency, μεταδίδουν εικόνες και βίντεο με τεθωρακισμένα να εισέρχονται σε περιοχή, που, όπως υποστηρίζουν, είναι η Ιντλίμπ. Την ίδια ώρα, επίσημη ανακοίνωση από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ακόμη δεν έχει εκδοθεί.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προαναγγείλει στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ λέγοντας ότι «ένα βράδυ θα έρθουμε ξαφνικά», μια φράση που έλκει την «καταγωγή» της από την εισβολή στην Κύπρο, όπου τα μεγάφωνα έπαιζαν τραγούδι με το συγκεκριμένο ρεφρέν.

Πρόσφατα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ διενήργησε έρευνες στα στρατεύματα στο σημείο μηδέν των συριακών συνόρων με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου  Γιασάρ Γκιουλέρ και τον Ουμίτ Ντουντάρ. Ο υπουργός Ακάρ επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Κέντρο Τακτικής Διοίκησης Ορντού και έλαβε πληροφορίες σχετικά με την τελευταία κατάσταση στην περιοχή.