Το Ριάντ θα άρει ορισμένους περιορισμούς στις διεθνείς πτήσεις στις 15 Σεπτεμβρίου
Σαουδική Αραβία - Κορονοϊός

Το Ριάντ θα άρει ορισμένους περιορισμούς στις διεθνείς πτήσεις στις 15 Σεπτεμβρίου

Η Σαουδική Αραβία θα άρει εν μέρει την αναστολή που έχει επιβάλει στις διεθνείς πτήσεις από τις 15 Σεπτεμβρίου για να επιτρέψει σε «εξαιρούμενες κατηγορίες» πολιτών και κατοίκων να ταξιδέψουν, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Το βασίλειο θα άρει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς δια θαλάσσης, αέρος και ξηράς για τους πολίτες την 1η Ιανουαρίου 2021 σύμφωνα με το SPA.

Τον Μάρτιο, το βασίλειο ανέστειλε τις διεθνείς πτήσεις για να αποτρέψει τη διασπορά του νέου κορονοϊού.

Οι εξαιρούμενες κατηγορίες περιλαμβάνουν εργαζόμενους του δημόσιου και στρατιωτικού τομέα, διπλωμάτες και τις οικογένειές τους, αυτούς που εργάζονται για τον δημόσιο ή τον μη κερδοσκοπικό ιδιωτικό τομέα στο εξωτερικό, επιχειρηματίες, ασθενείς που χρειάζονται θεραπεία στο εξωτερικό, αυτούς που σπουδάζουν στο εξωτερικό και αθλητικές ομάδες.

Οι πολίτες των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και οι μη Σαουδάραβες κάτοικοι με έγκυρη άδεια διαμονής ή επισκέπτες με βίζα θα επιτρέπεται να εισέλθουν στο βασίλειο από τις 15 Σεπτεμβρίου υπό τον όρο ότι θα φέρουν αποδεικτικά στοιχεία πως είναι αρνητικοί στην COVID-19.