ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2023η
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Το Ισραήλ στέλνει αντιπροσωπεία στο Σουδάν

Το Ισραήλ στέλνει αντιπροσωπεία στο Σουδάν
APimages

Το Ισραήλ έστειλε σήμερα μια πρώτη αντιπροσωπεία στο Σουδάν μετά την ανακοίνωση των δύο χωρών μιας συμφωνίας, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, στις 23 Οκτωβρίου, να κάνουν βήματα προς την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων, μετέδωσε το ραδιόφωνο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Προσώρας, δεν υπάρχουν σχόλια από Ισραηλινούς και Σουδανούς αξιωματούχους.

Σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, ο Ισραηλινός υπουργός Πληροφοριών Έλι Κοέν ανέφερε πως η πρώτη αντιπροσωπεία στο Σουδάν θα είναι ολιγομελής και θα συζητήσει θέματα ασφαλείας. Θα ακολουθήσει μεγαλύτερη αντιπροσωπεία η οποία θα εξετάσει ενδεχομένως την οικονομική συνεργασία με το Χαρτούμ, δήλωσε στο Yenet TV.

Μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, το Σουδάν έγινε η τρίτη αραβική χώρα που ανακοίνωσε ότι ξεκινά συζητήσεις με το Ισραήλ, με την προτροπή της Ουάσινγκτον που θεωρεί πως οι επαφές αυτές βοηθούν στην απομόνωση του Ιράν ενώ παρακάμπτουν τις βαλτωμένες συνομιλίες για το παλαιστινιακό πολιτειακό καθεστώς.

Όμως ο πολιτικοί και οι στρατιωτικοί στη μεταβατική κυβέρνηση του Σουδάν είναι διχασμένοι ως προς το πόσο γρήγορα και πόσο μακριά πρέπει να προχωρήσουν προς την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ