Το EURO θα γίνει πιο ευέλικτο

Το EURO θα γίνει πιο ευέλικτο

Τα παιχνίδια του EURO αυτό το καλοκαίρι (11 Ιουνίου με 11 Ιουλίου σε 11 πόλεις) μπορεί να μεταφερθούν ως και 48 ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξής του, αν οι ομάδες που παίζουν έχουν πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού ή αναγκαστούν να μπουν σε καραντίνα έπειτα από απόφαση των τοπικών αρχών, ανακοίνωσε η UEFA. Είναι ένας προσωρινός κανονισμός, ο οποίος ίσως να μην χρειαστεί καν να εφαρμοστεί αν προχωρήσουν τα πλάνα της και διάφορων Εθνικών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών που θέλουν να εμβολιαστούν οι παίκτες πριν την έναρξη του τουρνουά.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε πως τα ρόστερ αυξάνονται σε 26 ποδοσφαιριστές από 23 και δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες ν' αντικαταστήσουν κάποιον παίκτη πριν το πρώτο τους παιχνίδι στο θεσμό, σε περίπτωση που βρεθεί θετικός στον κορονοϊό. Ωστόσο, τα παιχνίδια θα διεξάγονται κανονικά αν μια Εθνική έχει διαθέσιμους 13 παίκτες και έναν τερματοφύλακα. Επιπλέον, όσοι αντικαθίστανται θα μένουν εκτός από την συνέχεια του τουρνουά με τις ομάδες να μην έχουν δικαίωμα να τους καλέσουν εκ νέου, για λόγους ακεραιότητας, ανέφερε η UEFA.

Αναμφίβολα η ευελιξία στις παρούσες συνθήκες αποτελεί μια βαθιά ανάσα για τους προπονητές των 24 ομάδων, που εδώ και καιρό ζητούσαν από την UEFA να λάβει μέτρα ώστε η διοργάνωση να διεξαχθεί όσο πιο ομαλά γίνεται με δεδομένο πως θα υπάρχουν και ταξίδια και ως εκ τούτου θα είναι αυξημένος ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού, όπως καταγράφηκε και στην προηγούμενη διακοπή για αγώνες των Εθνικών ομάδων τον περασμένο Μάρτιο.