Η Εθνική Ιταλίας εμβολιάζεται ενόψει EURO

Η Εθνική Ιταλίας εμβολιάζεται ενόψει EURO

Μεγάλη προσοχή και ασφάλεια. Πάνω σ' αυτές τις βάσεις κινείται η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενόψει του EURO (11 Ιονυίου με 11 Ιουλίου σε 11 χώρες). Τόσο για τους 16.000 τυχερούς που θα βρεθούν στις εξέδρες του «Ολίμπικο» της Ρώμης όπου η Εθνική Ιταλίας θα δώσει τα παιχνίδια της για τη φάση των ομίλων (11/6 με Τουρκία, 16/6 με Ελβετία και 20/6 με Ουαλία), αλλά και για τους ποδοσφαιριστές. Μετά την απόφαση της Ιταλίας να εμβολιαστούν οι αθλητές που θα την εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εκτίμησαν πως το ίδιο πρέπει να γίνει και για τους παίκτες που θα λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Σήμερα αναμένεται ν' αρχίσει η διαδικασία, ημέρα που η UEFA αναμένεται ν' ανακοινώσει κι επισήμως την αύξηση των ρόστερ από 23 σε 26 ποδοσφαιριστές. Αυτό που έχει ζητηθεί από τον προπονητή της «σκουάντρα ατζούρα», Ρομπέρτο Μαντσίνι, είναι να καταρτίσει μια λίστα με 30 – 35 παίκτες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κληθούν στο τουρνουά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα λάβουν δόσεις του εμβολίου της Moderna. Για την ώρα, πάντως, δεν προβλέπεται να κάνει το εμβόλιο το τεχνικό τιμ της ομάδας, αν και κάποιοι από αυτούς εργάζονται και σε άλλες χώρες και έχουν εμβολιαστεί. Η Ομοσπονδία, πάντως, ως τώρα δεν θέλησε να δώσει μεγάλη προβολή στο ζήτημα προκειμένου να μην προκληθεί κάποιο σκάνδαλο. Ωστόσο, με τις δόσεις να αυξάνονται στην Ιταλία και το πρόγραμμα εμβολιασμού να προχωρά, εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα για 30 – 35 εμβόλια.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι πολλές οι ομάδες ως τώρα που έχουν κάνει γνωστό πως θα εμβολιαστούν, αλλά δείχνει πως μάλλον προχωρά και η σκέψη της UEFA. Στην προηγούμενη διακοπή για αγώνες Εθνικών ομάδων, η Ιταλία είχε γίνει cluster με περισσότερα από 20 κρούσματα κορονοϊού μεταξύ παικτών, τεχνικού τιμ, υπαλλήλων της Ομοσπονδίας και παραγόντων. Τότε, κατάλαβαν στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία πως χωρίς το εμβόλιο θα υπάρχει πάντα αυξημένος κίνδυνος να διεξαχθεί το τουρνουά μετ' εμποδίων.