Τι έλεγε ο Περικλής Κοροβέσης για τον ΣΥΡΙΖΑ

Τι έλεγε ο Περικλής Κοροβέσης για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τέτοια ξεφτίλα από ανθρώπους που ήταν φίλοι μου δεν την φανταζόμουν» δήλωνε το 2018 σε συνέντευξή του ο Περικλής Κοροβέσης για τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο είχε αποχωρήσει πολύ πριν γίνει κυβέρνηση έχοντας διατελέσει και βουλευτής Επικρατείας την περίοδο 2007 2009.

Όπως και στην περίπτωση του Μανώλη Γλέζου, ο ΣΥΡΙΖΑ, από τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι και το τελευταίο στέλεχος, έσπευσε σε δηλώσεις σχετικά με το έργο του και την αγωνιστική δράση του Περικλή Κοροβέση, ο οποίος έφυγε από την ζωής. Δράση κατά της 7χρονης χούντας την οποία έχουν αναγνωρίσει και τιμούν όλοι.

«Με τους ανθρώπους γελιέσαι πάρα πολύ εύκολα», δήλωνε, προσθέτοντας πως «δεν φανταζόμουνα ποτέ, διάφοροι άνθρωποι με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή την ξεφτίλα, και ήταν φίλοι μου» για να καταλήξει λέγοντας πως «αλλά είδα ότι η ικανότητά μου να καταλαβαίνω τους ανθρώπους δεν ήταν πολύ μεγάλη».«Δεν είμαι ήρωας» έλεγε ο ίδιος, εν τούτοις στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αναδείξουν τη σχέση μαζί του, που όμως είχε διαρραγεί από νωρίς. Άλλωστε η συνέντευξη στην οποία έκανε λόγο περί «ξεφτίλας» δόθηκε σε μια περίοδο που ήταν κυβέρνηση και πρωθυπουργός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας

Υπενθυμίζεται  ότι ο και ο αείμνηστος Μ. Γλέζος είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση του ΑΛ. Τσίπρας πως είχε χάσει το δρόμο της, κρατούσε αποστάσεις και είχε συνταχθεί με τον Π. Λαφαζάνη. Ωστόσο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με συνεχείς αναρτήσεις τους επιχειρούν να εμφανίσουν μια σχέση στενή αποσιωπώντας την κριτική που ασκούσε, όπως και ο Περικλής Κοροβέσης.