Τι είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου σε Τούρκο δημοσιογράφο που είδε «ελληνικές» παραβιάσεις

Τι είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου σε Τούρκο δημοσιογράφο που είδε «ελληνικές» παραβιάσεις

Τούρκο δημοσιογράφο που έκανε προβοκατόρικη ερώτηση για ελληνικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Άγκυρας, «άδειασε» ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι. «Δεν έχουμε καμία τέτοια αναφορά. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τα περιστατικά που εσείς υποστηρίζετε πως έγιναν χωρίς να έχω γνώση», επισήμανε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην τελευταία ενημέρωση, ο δημοσιογράφος του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, Κασίμ Ίλερι, έθεσε ερώτηση στον εκπρόσωπο του Πενταγώνου με στόχο να εκμαιεύσει απάντηση σε βάρος της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος δημοσιογράφος ανέφερε πως η Ελλάδα προχώρησε σε 30 παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου το διάστημα 26-28 Απριλίου, τονίζοντας πως τέτοιες ενέργειες διαταράσσουν την ενότητα του ΝΑΤΟ εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Τζον Κίρμπι επί της ουσίας «άδειασε» τον Τούρκο δημοσιογράφο απαντώντας χαρακτηριστικά: «δεν έχουμε καμία τέτοια αναφορά. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τα περιστατικά που εσείς υποστηρίζετε πως έγιναν χωρίς να έχω γνώση. Θα μεταφέρω το ερώτημά σας». Την ίδια απάντησε έλαβε ο Κ. Ιλερί και στη συνέχεια, καθώς επανήλθε με ερώτηση που αφορούσε τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, σε σύγκριση με τα ελληνικά χωρικά ύδατα και τα 6 ναυτικά μίλια, με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου να μην δίνει απάντηση καθώς τόνισε ότι δεν είχε τα στοιχεία που απαιτούνταν για κάτι τέτοιο.