Τι αναφέρει το Λιμενικό για τον εντοπισμό της σορού του Σ. Βαλυράκη

Τι αναφέρει το Λιμενικό για τον εντοπισμό της σορού του Σ. Βαλυράκη

Ανακοίνωση σχετικά με τις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του Σήφη Βαλυράκη εξέδωσε το λιμενικό Σώμα, όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται πως αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του πρώην υπουργού.

Υπενθυμίζεται πως οι έρευνες για τον εντοπισμό του Σήφη Βαλυράκη ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής, ενώ ο άτυχος άντρας βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε βραχώδη ακτή της νησίδας «Αγιά Τριάδα», σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου νωρίτερα είχε εντοπιστεί άδειο το φουσκωτό σκάφος του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχἐς Χαλκίδας, Ερέτριας και Αλιβερίου για περιστατικό αγνοούμενου 77χρονου ημεδαπού, στη θαλάσσια περιοχή Ερέτριας, ο οποίος είχε αποπλεύσει με μικρό φουσκωτό σκάφος από το λιμένα Ερέτριας.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., επτά (07) Α/Κ σκάφη, ομάδα Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ιδιώτες δύτες, ένα (01) ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο, δύο (02) εθελοντικές ομάδες, τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο Π.Ν..

Αρχικά, εντοπίστηκε από Ε/Π-Α/Κ σκάφος το εν λόγω φουσκωτό σκάφος, σε βραχώδη ακτή της νησίδας ''ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ'', ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε ο 77χρονος από ιδιώτη στην ανατολική ακτή ''ΠΕΖΟΝΗΣΙΟΥ'' Ερέτριας και ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του. Ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ερέτριας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.