Θεσσαλονίκη - Άγιος Δημήτριος: Κατέβαζαν μάσκες για να προσκυνήσουν τις εικόνες

Θεσσαλονίκη - Άγιος Δημήτριος: Κατέβαζαν μάσκες για να προσκυνήσουν τις εικόνες

Δεκάδες ήταν  οι πιστοί που έσπευσαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παρακολουθήσουν την αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι αρκετοί κατέβαζαν τις μάσκες τους και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας φύλαγαν την εικόνα.

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες που δημοσίευσε το τοπικό μέσο grtimes.gr, αν και όποιος έμπαινε μέσα στην εκκλησία φορούσε μάσκα, αρκετοί εξ αυτών πριν προσκυνήσουν τις εικόνες έξω από τον Ναό, κατέβαζαν τις μάσκες τους.

Αξιοσημείωτο ήταν πως αρκετοί είναι και οι ιερείς που συμμετείχαν στο τελετουργικό, χωρίς τη χρήση μάσκας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το voria.gr και στην πομπή που ξεκίνησε από τον ιερό ναό και ακολούθησε τη διαδρομή Αγίου Δημητρίου, Βενιζέλου, Ολύμπου, Πελοποννήσου, για να καταλήξει πίσω στην εκκλησία στους γύρω δρόμους βρίσκονταν συγκεντρωμένοι πιστοί για να παρακολουθήσουν την τελετή, την οποία ακολούθησαν εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι στην πλειονότητά τους δεν φορούσαν μάσκα, παρότι το επέβαλε ο συνωστισμός που επικρατούσε.