8ος χρόνος, ημέρα 2275η
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Θεοδωρικάκος: Θέμα ωρών να λυθεί το θέμα με τον Έλληνα αστυνομικό στην Τουρκία

Θεοδωρικάκος: Θέμα ωρών να λυθεί το θέμα με τον Έλληνα αστυνομικό στην Τουρκία

Εντός των επόμενων 48 ωρών θα επιλυθεί το ζήτημα που προέκυψε με τη σύλληψη Έλληνα αστυνομικού και της συντρόφου του στην τουρκική μεθόριο, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, επισημαίνοντας πως η γειτονική χώρα κατανοεί ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιο θέμα με το ζευγάρι.

Το ζευγάρι συνελήφθη με την κατηγορία ότι βρέθηκαν σε απαγορευμένη περιοχή κατά τη διάρκεια ιδιωτικού ταξιδιού τους στην Τουρκία. Έχουν αφεθεί ελεύθεροι με τον όρο να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Το τουρκικό μέσο haberler.com αναφέρει ότι στην κατάθεσή του ο Έλληνας αστυνομικός είπε πως μπήκαν στην Τουρκία από τη συνοριακή πύλη Ύψαλα και με την κοπέλα του ήρθαν στο κέντρο της πόλης στην Αδριανούπολη για να κάνουν τα ψώνια τους. Εν συνεχεία στην επιστροφή έγραψε τη λέξη Ύψαλα στο navigation του κινητού του στο οποίο και εμφανίστηκαν δυο δρομολόγια, επιλέγοντας το συντομότερο για να καταλήξει στο σημείο όπου τον συνέλαβαν οι στρατιώτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού - που ήταν εκτός υπηρεσίας - ενημερώθηκαν ο πρωθυπουργός, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Στην περιοχή μετέβη με εντολή του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Έλληνας αστυνομικός, είχε μεταβεί με την κοπέλα του την Κυριακή στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά δήλωση των τουρκικών αρχών, ο αστυνομικός συνελήφθη μαζί με την κοπέλα, γιατί ενώ επέστρεφαν στην Ελλάδα, 50 μέτρα πριν περάσουν τα σύνορα πλησίασαν στο ένα μέτρο απαγορευμένη περιοχή. Και οι δύο παραπέμφθηκαν στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας, στην Ανδριανούπολη.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο αστυνομικός φέρεται να «εισήλθε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Δουράν, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συνελήφθη μαζί με την κοπέλα του από άνδρες της χωροφυλακής». Παράλληλα, κατασχέθηκαν προς διερεύνηση τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού, ενώ παρέμειναν υπό επιτήρηση για 48 ώρες σε ξενοδοχείο της Αδριανούπολης έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.