ΓΔ: 815,10 -1,93 (-0,24 %)

Τζίρος: 78,64 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1950η
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 815,10 -1,93 (-0,24 %)

Τζίρος: 78,64 εκατ. €   RT

Θ. Καράογλου - Αγγ. Μπίνης: «Είμαστε δίπλα σε όλους τους Βορειοελλαδίτες»

Θ. Καράογλου - Αγγ. Μπίνης: «Είμαστε δίπλα σε όλους τους Βορειοελλαδίτες»
Eurokinissi

«Είμαστε δίπλα σε όλους τους Βορειοελλαδίτες», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θόδωρος Καράογλου, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνάντησή του στο Διοικητήριο με τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελο Μπίνη, με τον οποίο συζήτησαν για την εξέλιξη της πανδημίας στη Β. Ελλάδα, την αποτελεσματική διαχείριση των συνεπειών της και τον συντονισμό των φορέων και υπηρεσιών της Μακεδονίας και της Θράκης για την σχολαστική τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.

Η συνάντηση εργασίας επικεντρώθηκε στη σύναψη συνεργειών μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας με σκοπό την καλύτερη υποστήριξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν για τον περιορισμό της πανδημίας.

«Στον πόλεμο κατά του κορονοϊού συμμετέχουμε όλοι μαζί! Ενώνουμε δυνάμεις για να πετύχουμε τον κοινό σκοπό, που δεν είναι άλλος από την καταρχήν επιπέδωση της καμπύλης και στη συνέχεια τη δραστική μείωση του ιικού φορτίου», σημείωσε ο κ. Καράογλου και αναφέρθηκε στην «πολυεπίπεδη συνεργασία» με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τον διοικητή της, «η οποία μας επιτρέπει να προχωρούμε άμεσα σε καίριες παρεμβάσεις όπου κρίνεται αναγκαίο».

«Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας σηκώνουν ένα βαρύ φορτίο ευθύνης. Το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό τους, σύμμαχοι και αρωγοί σε ό,τι χρειαστούν», υπογράμμισε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης και πρόσθεσε: «Η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε και κάνει πράξη ότι κανένας συμπατριώτης μας δεν θα μείνει μόνος απέναντι στην υγειονομική κρίση».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπίνης διαβεβαίωσε πως «η Εθνική Αρχή Διαφάνειας βρίσκεται δίπλα στους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας που δοκιμάζονται από την πανδημία», επισημαίνοντας πως «με αφετηρία το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), τη βάση μας στη Βόρεια Ελλάδα, υποστηρίζουμε καθημερινά τις προσπάθειες των δημοτικών και περιφερειακών αρχών για τον περιορισμό της πανδημίας».

«Πυξίδα μας», συμπλήρωσε, «είναι ο καθημερινός αγώνας και οι θυσίες των επαγγελματιών της υγείας αλλά και όλων των εργαζομένων που δοκιμάζονται από την πρωτοφανή αυτή κρίση. Δεσμευόμαστε απέναντι στους συμπολίτες μας για σκληρή δουλειά, καλή οργάνωση και αποτελεσματικό συντονισμό, από το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ