Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις του Mητροπολίτη Κυθήρων κατά του εμβολίου

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις του Mητροπολίτη Κυθήρων κατά του εμβολίου

Τουλάχιστον απορίες προκαλούν οι δηλώσεις του μητροπολίτη Κυθήρων, Σεραφείμ για το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού. Ο Μητροπολίτης Κυθήρων, μετά τον εσπερινό, επικαλέστηκε… fake news για το εμβόλιο, αλλά και τον... Πάπα λέγοντας συγκεκριμένα:

«Μια είδηση από την γειτονική Ιταλία από ορθοδόξους χριστιανούς που επικοινωνούν μαζί μου οι άνθρωποι αυτοί με πολλή αγάπη, είπαν το εξής οι άνθρωποι αυτοί με ανησυχία μεγάλη ότι τα νέα εμβόλια τα οποία κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων».

Και συνέχισε ο Μητροπολίτης: «Είναι πολύ φοβερό αυτό αδελφοί μου, έχουν ανησυχήσει οι χριστιανοί της δύσεως οι Παπικοί και απευθύνθηκαν εις τον αρχηγό τους τον Πάπα και εκείνος βέβαια τους καθησύχασε και τους λέει: “έτσι είναι αλλά κατ' οικονομίαν θα το δεχτούμε για την υγεία των ανθρώπων”. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος και βεβαίως εκείνος βρίσκεται εκτός της μιας αγίας καθολικής και αποστολικής εκκλησίας και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την γνώμη του, αλλά εμείς οι ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το εμβόλιο «προέρχεται από διαδικασία από τους σφαγείς των εμβρύων», ενώ είπε και ότι: «Οι άνθρωποι που πορεύονται με την παγκοσμιοποίηση, την πανθρησκεία και το ρεύμα της εποχής θέλουν να κάνουν τον μετάνθρωπο, τον μεταλλαγμένο άνθρωπο, που θα είναι ρομπότ χωρίς συναισθήματα».

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά έδωσε εντολή για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων η οποία ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό.

Δείτε τις δηλώσεις από το 05.45: