Τεράστιες οικονομικές απώλειες για τη Γιουβέντους στο πρώτο μισό της σεζόν

Τεράστιες οικονομικές απώλειες για τη Γιουβέντους στο πρώτο μισό της σεζόν

Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η Γιουβέντους ανακοίνωσε πως έχει απώλειες 113,7 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο εξάμηνο της αγωνιστικής περιόδου 2020-21. Η πρωταθλήτρια της Serie A παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία της που έκλεισαν στις 31 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Από αυτά προκύπτει πως μειώθηκαν τα έσοδά της και αυξήθηκαν τα έξοδά της.

Η Γιουβέντους έκλεισε το πρώτο εξάμηνο με έσοδα 258,3 εκατομμύρια ευρώ. Μειώθηκε το ποσό κατά σχεδόν 20% σε σύγκριση με πέρυσι τέτοια περίοδο. Επιπλέον, τα έξοδα έχουν αυξηθεί μέχρι τα 263,4 εκατομμύρια ευρώ, 1% περισσότερα από ότι πέρυσι. Ωστόσο, οι λογαριασμοί της θα... σφραγιστούν στις 30 Ιουνίου και το κλαμπ προβλέπει πως ως τότε η κατάσταση θα βελτιωθεί μια και αναμένονται μεγαλύτερα έσοδα από τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δικαιώματα, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο για το σύνολο της σεζόν 2019-20 είχε παρουσιάσει απώλειες που ξεπερνούσαν τα 70 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα, υπολογίζει τις απώλειες μόνο του πρώτου εξάμηνου της σεζόν 2020-21 στα 113,7 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 126% πάνω σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν. Η Γιουβέντους το αποδίδει στη μείωση των εσόδων από τα οπτικοακουστικά δικαιώματα, τη μη πώληση εισιτηρίων και άλλων προϊόντων της από τις μπουτίκ της και την πτώση των ποσών και του αριθμού των μεταγραφών. Πάντως, σ' αυτό το κλίμα κατάφερε και μείωσε τα χρέη της κατά 7% και πλέον χρωστάει 357,8 εκατομμύρια ευρώ.