Τέλος οι αγροτικές φυλακές για τον Κουφοντίνα - Οι νέες ρυθμίσεις τον στέλνουν στον Κορυδαλλό

Τέλος οι αγροτικές φυλακές για τον Κουφοντίνα - Οι νέες ρυθμίσεις τον στέλνουν στον Κορυδαλλό

Φρένο στις ευνοϊκές συνθήκες κράτησης σε αγροτικές φυλακές, αλλά και στη χορήγηση αδειών βάζει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως αναφέρει το dikastiko.gr. Η αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου θα αλλάξει όχι μόνον τις μεταγωγές κρατουμένων σε αγροτικές φυλακές, αλλά και όσους έχουν ήδη μεταφερθεί σε αυτές, όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις ο Δ. Κουφοντίνας, θα πρέπει να μεταφερθεί από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου, να χάσει τα προνόμια που παρέχονται σε αυτές και να μεταχθεί σε άλλη φυλακή, πιθανότατα και να σταλεί πίσω στον Κορυδαλλό.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το νομοσχέδιο αν κάποιος βαρύνεται με δίωξη για πλημμέλημα ή κακούργημα τότε θα πρέπει να επαναμεταχθεί στη φυλακή από την οποία έφυγε. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπου βρίσκεται στις αγροτικές φυλακές του Βόλου αλλά του έχει ασκηθεί στο παρελθόν για υποκίνηση στάσης στις φυλακές.

Το νομοσχέδιο έρχεται να τροποποιήσει διάταξη του 2015 που επέτρεπε τη μεταγωγή βαρυποινιτών ακόμη και τρομοκρατών σε αγροτικές φυλακές, όπου επικρατούν συνθήκες πιο «ανοιχτής» διαβίωσης με σαφώς καλύτερους όρους.

Υπό το ειδικό αυτό καθεστώς κατάδικοι διαμένουν σε μη φυλασσόμενα οικήματα στην περιοχή των αγροτικών φυλακών, οι οποίοι δίνουν το «παρών» σε προσκλητήριο κρατουμένων κάθε απόγευμα και τον λόγο της τιμής τους πως δεν θα αποδράσουν.