Τέλος από το Fox News η αγαπημένη εκπομπή του Τραμπ

Τέλος από το Fox News η αγαπημένη εκπομπή του Τραμπ

Το δίκτυο Fox News ανακοίνωσε ότι σταματά την εκπομπή του Λου Ντομπς ενός παρουσιαστή με ιστορία στην προβολή αβάσιμων θεωριών συνωμοσίας και ενός από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των αμερικανικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων.

"Όπως είπαμε τον Οκτώβριο, το Fox News Media θεωρεί σημαντικό να γίνονται αλλαγές στα προγράμματα του. Σχεδιάζουν ήδη τη κυκλοφορία νέων εκπομπών συμπεριλαμβανομένου και του Fox Business", δήλωσε εκπρόσωπος του δικτύου στο AFP.

"Η παύση της εκπομπής του Λου Ντομπς  είναι μέρος αυτών των προγραμματισμένων αλλαγών", δήλωσε ο εκπρόσωπος. "Ένα νέο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στη θέση του στο εγγύς μέλλον."

Η εκπομπή του Ντομπς παρουσιαζόταν στο Fox Business εδώ και δέκα χρόνια, έχοντας μάλιστα την υψηλότερη θεαματικότητα με μέσο όρο περισσότερους από 300.000 θεατές κάθε βράδυ.

Ο παρουσιαστής ήταν μεταξύ άλλων υποστηρικτής της θεωρίας συνωμοσίας «birther» βάση της οποίας ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που του απαγόρευε να είναι υποψήφιος.

"Ο Λου είναι και ήταν υπέροχος", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος Τραμπ. "Κανείς δεν αγαπά την Αμερική περισσότερο από τον Λου", πρόσθεσε.

H είδηση αυτή έρχεται καθώς πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η εταιρεία πληροφορικής Smartmatic προσέφυγε στη δικαιοσύνη και ζητά αποζημίωση ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News αλλά και από συνεργάτες του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τους οποίους κατηγορεί ότι την ζημίωσαν, εμπλέκοντάς την στη θεωρία συνωμοσίας για τη μαζική νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020.