Τα μέτρα αφορούν πού σε πιάνει η καραντίνα, όχι την α' κατοικία
Γ. Βαρουφάκης

Τα μέτρα αφορούν πού σε πιάνει η καραντίνα, όχι την α' κατοικία

Η ΠΝΠ για τα περιοριστικά μέτρα δεν αφορά την παραμονή στην πρώτη κατοικία δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης για το θέμα που προέκυψε μετά την επιστροφή του στην Αίγινα, αναφέροντας πως «ο νόμος λέει ότι μένεις εκεί που σε πιάνει, όχι εκεί που είναι το Ε1 σου»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το περιστατικό, είπε πως δεν αρνήθηκε τον έλεγχο και τη διαδικασία απολύμανσης στο λιμάνι της Αίγινας, και πως όσα αντίθετα λέγονται είναι λασπολογία. Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ο ίδιος έδειξε τη βουλευτική του ταυτότητα και έκατσε στην ουρά 15 λεπτά για να απολυμανθεί το αυτοκίνητό του. 

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες του δημάρχου Αίγινας πως αρνήθηκε τους ελέγχους απάντησε πως «όποιος το λέει αυτό ψεύδεται ασυστόλως».

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε πλήγμα στον κοινοβουλευτισμό τα όσα συμβαίνουν. «Αυτή τη στιγμή τίθεται θέμα πλήγματος στον κοινοβουλευτισμό και στο νόμο. Ο νόμος λέει κάτι απλό: εκεί που είσαι μένεις. Εγώ είχα σκοπό να μείνω εδώ. ζητούσα συστηματικά επισταμένως και καθημερινά να τοποθετηθώ στη βουλή με τηλεδιάσκεψη», σημείωσε.

Τέλος ανέφερε πως ζήτησε τέσσερις φορές εγγράφως από το προεδρείο της Βουλής να γίνει με τηλεδιάσκεψη και για τους 300 βουλευτές η συνεδρίαση της ολομέλειας.και επέμεινε πως δημιουργήθηκε σάλος για να μην συζητηθεί η κριτική του προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup.