7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Τ. Γαϊτάνης: Η πραγματικότητα γκρεμίζει τα ψέματα ΣΥΡΙΖΑ για τα self-test

Τ. Γαϊτάνης: Η πραγματικότητα γκρεμίζει τα ψέματα ΣΥΡΙΖΑ για τα self-test

Η πραγματικότητα για άλλη μια φορά εκθέτει το ΣΥΡΙΖΑ, που προσπάθησε ψευδόμενος να δημιουργήσει ένα πολιτικό θέμα το οποίο δεν υφίσταται, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης, για το διαγωνισμό προμήθειας των self test.

Με δηλώσεις του στο Kontra News αρχικά ο κ. Γαϊτάνης επεσήμανε πως η κατάθεση προσφορών από 30 εταιρίες στο διαγωνισμό για τα self-test εκθέτει το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανερυθρίαστα την Πέμπτη χαρακτήριζε τον πρωθυπουργό ως “πλασιέ” και το διαγωνισμό φωτογραφικό για μια συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία εν τέλει δε συμμετείχε στο διαγωνισμό! 

Τελικά, υπογράμμισε πως η πραγματικότητα για άλλη μια φορά εκθέτει το ΣΥΡΙΖΑ, που προσπάθησε ψευδόμενος να δημιουργήσει ένα πολιτικό θέμα το οποίο δεν υφίσταται.

Σε σχέση με τη χρησιμότητα των self test, ο κ. Γαϊτάνης υπογράμμισε ότι αποτελούν ένα νέο εργαλείο, το οποίο θα μας επιτρέψει παράλληλα με τα μοριακά και τα rapid τεστ να ανιχνεύουμε ασυμπτωματικούς φορείς του κορονοϊού. Οι συγκεκριμένοι φορείς σημείωσε, σύμφωνα με την βιβλιογραφία, είναι 1 στους 3 και οι οποίοι είναι πολύ πιο πιθανό να μεταδώσουν τον ιό επειδή δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Πρόσθεσε δε ότι με αυτό τον τρόπο θα λειτουργήσουμε καλύτερα, προκειμένου να οδηγηθούμε σε σταδιακή άρση των περιορισμών. "Το θέμα δεν είναι μόνο να ανοίξουμε δραστηριότητες αλλά να τις ανοίγουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κάνουμε πλέον βήματα προς τα πίσω", υποστήριξε χαρακτηριστικά.