Συρία: Νεκροί 3 Τούρκοι στρατιώτες από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος

Συρία: Νεκροί 3 Τούρκοι στρατιώτες από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα μετά από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί μέσα σε αυτοκίνητο σε περιοχή της βόρειας Συρίας, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων, ανακοίνωσε η Άγκυρα.

«Τρεις στρατιώτες μας σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια ελέγχου οδικής κυκλοφορίας», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αναφέρει το πρακτορείο AFP.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι η βομβιστική επίθεση έλαβε χώρα στην πόλη Σουλούκ, κοντά στο Τελ Αμπιάντ, σκοτώνοντας δέκα άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των τριών Τούρκων στρατιωτών.

Τούρκοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της βόρειας και βορειοανατολικής Συρίας, όπου η Άγκυρα έχει διενεργήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις μεταξύ του 2016 και του 2019, εγκαθιδρύοντας έτσι μια ζώνη ασφαλείας, στρεφόμενη κυρίως κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση και δευτερευόντως ενάντια στους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους». 

Ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι σύμμαχοί του, του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), γίνονται τακτικά στόχος επιθέσεων στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα, ακόμα τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες έχασαν την ζωή τους σε αυτή την περιοχή όταν ανατινάχθηκε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες.