Σύψας: Πολύτιμα και αξιόπιστα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ - Εξεπλάγην όταν διάβασα για δύο μητρώα

Σύψας: Πολύτιμα και αξιόπιστα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ - Εξεπλάγην όταν διάβασα για δύο μητρώα

Ξεκάθαρος ότι δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα με τα στοιχεία που παρείχε το μητρώο covid εμφανίστηκε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι εξεπλάγην όταν διάβασε περί δύο μητρώων.

Ο κ. Σύψας τόνισε ότι  αυτός ο θόρυβος που γίνεται δεν βοηθάει καθόλου, μα καθόλου την κοινή μας προσπάθεια που κάνουμε και σαν Επιτροπή και σαν ΕΟΔΥ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 o κ. Σύψας υπενθύμισε ότι αυτό το μητρώο  φτιάχτηκε με τη βοήθεια μελών της Επιτροπής και του ΕΟΔΥ.

«Το χρησιμοποιούμε από τον Μάρτιο, από το κρούσμα νο1, κι εκεί όλοι οι ιατροί- ας πούμε εμείς οι ιατροί στο "Λαϊκό" που έχουμε τα κρούσματα, περνάμε όλα τα στοιχεία στο συγκεκριμένο μητρώο. Το μητρώο αυτό μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες» επεσήμανε.

Όπως εξήγησε ο κ. Σύψας,  η επιτροπή συνεργάζεται με τον ΕΟΔΥ από το πρώτο κρούσμα χωρίς ποτέ κανένα πρόβλημα. 

«Ποτέ εμείς, ως Επιτροπή, δεν έχουμε αμφισβητήσει την ακρίβεια των στοιχείων που μας δίνει ο ΕΟΔΥ. Κάθε Πέμπτη, έρχεται άνθρωπος από τον ΕΟΔΥ στην Επιτροπή και κάνουμε μακρές συζητήσεις. Εκεί έχουμε πολύ περισσότερα στοιχεία απ' όσα δημοσιεύονται, τα οποία, όμως, είναι ακριβώς καθαρά επιστημονικά στοιχεία προς ανάλυση, δεν είναι προς δημόσια χρήση. Οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ τους οποίους ξέρω, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες, λαμπροί επιστήμονες, δηλαδή εμένα μου κάνουν φοβερή εντύπωση αυτοί οι άνθρωποι. Εγώ ως πανεπιστημιακός έχω πρόσβαση στα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχω δημοσιεύσει στα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου από στοιχεία του ΕΟΔΥ και οι άνθρωποι στα μεγαλύτερα περιοδικά δέχτηκαν τις δημοσιεύσεις και την ποιότητα των στοιχείων τα οποία τους δίνουμε» είπε.

«Πάντως εγώ σαν επιστήμονας δεν μπορώ να σας πω ότι έχω κάποιο πρόβλημα με τα στοιχεία τα οποία έχουμε. Θα μπορούσαν να είναι καλύτερα; Βεβαίως. Τίποτα δεν είναι τέλειο, το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού αλλά άλλο είναι αυτό και άλλο να απαξιώνουμε την προσπάθεια του ΕΟΔΥ. Πραγματικά με στεναχώρησε λιγάκι αυτό» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

Στ. Πέτσας: Απόλυτα ελεγμένα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ