7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Συνετρίβη Mirage 2000 στο Μάλι - Σώοι οι πιλότοι

Συνετρίβη Mirage 2000 στο Μάλι - Σώοι οι πιλότοι

Ένα πολεμικό αεροσκάφος της γαλλικής αεροπορίας, Mirage 2000, συνετρίβη σήμερα στο Μάλι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα οι δυο επιβαίνοντες πιλότοι να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτίναξης καθίσματος. 

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, εκπρόσωπος της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια μιας αποστολής αεροπορικής υποστήριξης για μια ομάδα μαχητών στην περιοχή Hombori, ένα Mirage 2000D υπέστη ζημία που απαιτούσε την αποβολή του πληρώματος (πιλότου και αξιωματικού πλοηγού συστήματος όπλων)».

Ένα από τα δύο μέλη του πληρώματος ήταν «ελαφρώς τραυματισμένο» και το άλλο «ασφαλές και υγιές», αναφέρεται στην ίδια δήλωση. 

Σύμφωνα με το γαλλικό στρατιωτικό σώμα, τα συντρίμμια του αεροπλάνου, το οποίο «έπεσε σε ακατοίκητη περιοχή, εντοπίστηκε από τη δύναμη του Barkhane» και «θα ξεκινήσει έρευνα για να διευκρινιστεί η προέλευση αυτού του ατυχήματος».

Η Γαλλία υποστήριξε το Μάλι σε αντιτρομοκρατικές προσπάθειες για αρκετά χρόνια μέσω της Επιχείρησης Barkhane, την οποία ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν είπε ότι θα λήξει έως το 2022.