Συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου - Δ. Παπαστεργίου για ενίσχυση της αυτοδιοίκησης

Συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου - Δ. Παπαστεργίου για ενίσχυση της αυτοδιοίκησης

Ισχυρή στήριξη στην Αυτοδιοίκηση με επιπλέον 60 εκατ. ευρώ (50 εκατ. στους Δήμους και 10 εκατ. στις Περιφέρειες), καθώς και ρυθμίσεις δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αλλά και νομοθετικές ρυθμίσεις για την αξιοποίηση προσωπικού από δομές που δεν λειτουργούν, προσφέρει το υπουργείο Εσωτερικών καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Τη στήριξη και την πολύ καλή και αποτελεσματική συνεργασία του ΥΠΕΣ προς την Αυτοδιοίκηση επαναβεβαίωσαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στη συνάντηση που είχαν νωρίς το απόγευμα.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών των Δήμων, καθώς Προγράμματα, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανακούφιση χιλιάδων συνανθρώπων μας, ενώ επισημάνθηκε ότι η πανδημία δεν θα καθυστερήσει τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Αυτοδιοίκησης, ο οποίος στην πράξη αποτυπώνεται με την υλοποίηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Υπενθυμίζεται ότι ήδη στο Πρόγραμμα έχουν ενταχθεί έργα ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Συζητήθηκε, επίσης, η συνεργασία του ΥΠΕΣ με την ΚΕΔΕ για την προετοιμασία και την υλοποίηση της μεγάλης μεταρρύθμισης για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, η οποία θα διαχωρίσει αρμοδιότητες μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης και του Κράτους, και θα ενισχύσει την Αυτοδιοίκηση με επιπλέον αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό.

«Από τη μια πρέπει να μείνουμε όρθιοι, ισχυροί και ζωντανοί από την κρίση της πανδημίας, αλλά στη συνέχεια, πρέπει η οικονομία να είναι σε θέση να λειτουργήσει και τα έργα να πραγματοποιηθούν για το καλό των πολιτών. Είμαστε σε κοινή δράση και κοινή πορεία πώς όλη αυτή η δραστηριότητα θα οργανωθεί», τόνισε, ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η πανδημία βρίσκει την αυτοδιοίκηση και το υπουργείο Εσωτερικών ενωμένους, έτσι ώστε από κοινού να λύσουμε προβλήματα, τα οποία οι συνάδελφοι δήμαρχοι σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν. Σε καμία περίπτωση όμως η πανδημία δεν θα πάει πίσω τον υπόλοιπο αναπτυξιακό σχεδιασμό».