7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Μητσοτάκης σε ΕΛΚ: Συμφωνία το συντομότερο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Συμφωνία το συντομότερο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία στην ΕΕ το συντομότερο για το κοινό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ώστε «να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις στο πλαίσιο της τουριστικής σεζόν», όπως είπε ο πρωθυπουργός.

«Είμαι αισιόδοξος ότι πλέον βλέπουμε το φως στο τούνελ. Είμαι αισιόδοξος ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα μας επιτρέψει, τέλος άνοιξης ή αρχές καλοκαιριού, να πούμε ότι βγαίνουμε από την κρίση», επισήμανε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα «Δημιουργώντας θέσεις εργασίας για την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ στην εποχή μετά την πανδημία».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως στην Ελλάδα δεν ανακόπηκε η πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, «γιατί γνωρίζουμε πως έτσι θα κάνουμε την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική και θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας», ενώ πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση δαπάνησε πολλά χρήματα για να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας εν μέσω πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον χάρτη των άμεσων ξένων επενδύσεων μέσω και του νομοσχεδίου που ψηφίζεται αυτήν την εβδομάδα για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις, 

Όπως τόνισε, «το ζήτημα της εργασίας θα πρέπει να είναι η βασική πολιτική ατζέντα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την επόμενη 5ετία». Οφείλουμε να δώσουμε στη νέα γενιά την αισιοδοξία, που της αξίζει», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Να εγκριθούν το συντομότερο τα εθνικά σχέδια για το Ταμείο Ανάκαμψης»

«Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα να στηρίξουμε την γυναίκα, ώστε να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις της ανατροφής των παιδιών και τις απαιτήσεις στον εργασιακό της χώρο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «θα προτείνουμε τολμηρά μέτρα σε αυτήν την κατεύθυνση και ελπίζουμε πως θα καταρρίψουμε τα στερεότυπα που υπάρχουν στην χώρα μας».

Μιλώντας στη συνέχεια για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «πρέπει να εγκριθούν το συντομότερο δυνατό τα εθνικά σχέδια αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να διοχετευθούν άμεσα στα κράτη - μέλη τα σχετικά κονδύλια». Εάν δεν παρουσιαστούν καθυστερήσεις – είπε ο πρωθυπουργός - για το 2021 αναλογούν στην Ελλάδα 4 δισ. ευρώ. «Εάν, όμως, υπάρξουν καθυστερήσεις ελλοχεύει ο κίνδυνος της απώλειας θέσεων εργασίας κατά τη μετάβαση προς την Πράσινη Οικονομία» συμπλήρωσε.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης μας προσφέρει τόσο το πλαίσιο, όσο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να προστατευθούν θέσεις εργασίας, αλλά και να υπάρξουν εκείνα τα προγράμματα επιμόρφωσης, ώστε να βρουν δουλειά όλοι όσοι θα πρέπει λόγω της μετάβασης σε ένα άλλο, πιο πράσινο μοντέλο Οικονομίας να αλλάξουν αντικείμενο σε εργασιακό επίπεδο» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.